Katz, İsrail’in Güney Suriye’deki işgalini yeniden doğruladı
İsrail Savaş Bakanı Israel Katz, İsrail’in Güney Suriye’deki askeri varlığının "tehditler sürdüğü sürece" devam edeceğini açıkladı.
YDH ― İsrail Savaş Bakanı Israel Katz, Salı günü Güney Suriye’deki İsrail birliklerini ziyaret etti.
Katz, ofisi tarafından yayınlanan bir video açıklamasında, “Burada her gün tehditleri boşa çıkarmak, eski rejimin kalıntılarını ortadan kaldırmak ve yeni rejimin tehlikeli bir şekilde güçlenmesini önlemek için faaliyetler var,” dedi.
Katz, Suriye’deki Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) rejimi lideri Colani’ye doğrudan mesaj göndererek, “Sabah Şam’daki sarayınızda uyandığınızda, Hermon Dağı’na bakın ve ordumuzu görün – topluluklarımızı ve sınırlarımızı korumak için burada olduğumuzu bilin,” diye konuştu.
Katz, İsrail’in Güney Suriye’deki askeri varlığının tehditlerin devam etmesi halinde süreceğini belirterek, “Tehditler devam ettiği sürece, İsrail ordusu burada güvenliğimizi garanti etmek için kalacak – bunu yaptık ve gelecekte de yapmaya devam etmeyi planlıyoruz,” dedi.
Ziyaret, İsrail’in Suriye’nin kuzeybatısındaki terk edilmiş Ebu Zuhur üssüne hava saldırıları düzenlemesinden bir hafta sonra gerçekleşti.
İsrail, saldırıların amacının Türk güçlerinin buraya konuşlanmasını önlemek olduğunu açıkladı.
The Cradle’a göre, Ankara bölgeyi ziyaret etmeyi reddetti.
İsrail birlikleri, 1974’ten beri İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde İsrail ve Suriye güçlerini ayıran, Birleşmiş Milletler denetimindeki tampon bölgenin daha önce bir parçası olan toprağı işgal ediyor.
İlgili Haberler
Bakü, Suriye'de Ankara-Tel Aviv gerilimini düşürmek için devrede
25 Ağustos 2026 16:43
Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler AFP muhabirlerine saldırdı
25 Ağustos 2026 16:13
İsrail tahvillerine Avrupa'dan bir darbe daha
25 Ağustos 2026 11:42
İsrail medyası: Ordu üç yılda 30 yıllık mühimmat tüketti
24 Ağustos 2026 01:27
