İsrail’den Güney Lübnan’a hava ve topçu saldırıları
İsrail’in Güney Lübnan’daki saldırıları Nebatiye, Mansuriye ve Vadi el-Hüceyr’in yanı sıra çok sayıda köy ve beldeyi hedef aldı.
YDH- İsrail savaş uçakları bugün saat 16.40 sıralarında Lübnan’ın Nebatiye el-Fevka’nın kuzey kesimlerinde, Deyr Mahallesi ile Ali et-Tahir Tepesi arasındaki bölgeye bir dizi hava saldırısı düzenledi.
El-Meyadin muhabiri, İsrail işgal güçlerinin ayrıca Nebatiye yakınlarındaki Meslah Mahallesi çevresinde, Nebih Berri Caddesi üzerindeki bir binayı insansız hava aracıyla hedef aldığını bildirdi.
İsrail savaş uçakları ayrıca Mansuriye beldesine ve Vadi el-Hüceyr’e hava saldırıları düzenlerken, topçu ateşiyle Haris ile Haddasa arasındaki bölge hedef alındı.
Bu gelişmeler, İsrail işgal ordusunun Güney Lübnan’daki köy ve beldelere yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde yaşandı. İsrail’e ait bir insansız hava aracı bugün sabah saatlerinde Nebatiye el-Fevka beldesine iki kez saldırı düzenledi.
Lübnan Ulusal Haber Ajansı, işgal güçlerinin Beyt Yahhun beldesindeki bazı evleri ateşe verdiğini ve Ayta el-Cebel beldesinin çevresinde iki patlama gerçekleştirdiğini bildirdi.
El-Meyadin’in Güney Lübnan muhabiri ayrıca işgal güçlerinin topçu ateşiyle Hula beldesinin çevresini hedef aldığını bildirdi.
İlgili Haberler
Lübnan: İsrail Kefr Rumman'ı vurdu, ikisi çocuk 11 kişi hayatını kaybe…
07 Eylül 2026 10:54
İsrail ordusu Güney Lübnan için Gri Hat planını tartışıyor
07 Eylül 2026 08:54
İsrail, Güney Lübnan'da sağlık görevlilerini taşıyan araca saldırdı
07 Eylül 2026 05:00
Sünni vekilden Lübnan planı: Hizbullah'ı silahsızlandır, İsrail'le “no…
06 Eylül 2026 17:22
