Son Dakika
İnşa

Şeyh Naim Kasım: Direniş ve İslam birliği olmadan ABD-İsrail projeleri durdurulamaz

30 Ağustos 2026 16:40 Bu sayfayı yazdır

Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, “İslami birlik ve direnişin ABD-İsrail’in bölgedeki projelerini boşa çıkarmanın temel koşulu olduğunu” vurgulayarak “Siyonistlerin ve Amerikalıların dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslümanların düşmanı olduğunu” teyit etti.

Şeyh Naim Kasım: Direniş ve İslam birliği olmadan ABD-İsrail projeleri durdurulamaz
Şeyh Naim Kasım: Direniş ve İslam birliği olmadan ABD-İsrail projeleri durdurulamaz YDH
Yazı boyutu
100%
2 dk okuma

YDH ― Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, İslam Birliği Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Müslüman halkların düşman karşısında geri çekilmek yerine bedeli ne olursa olsun kararlılık ve direniş göstermesi gerektiğini” belirterek “birlik ve direnişin ABD-İsrail’in bölgedeki projelerini boşa çıkarmanın temel koşulu olduğunu” söyledi.

haber-35161-instagram-yan

Şeyh Kasım, “Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıklar iç cephe oluşturmamalı ve bizi asıl düşmanımızı unutturacak bir noktaya sürüklememeli,” dedi.

“Bir halk düşmanı karşısında geri çekilirse yok olur çünkü düşman acımasızdır ve dünyanın efendisi olmak istemektedir.” diyen Şeyh Naim Kasım, İran’a yönelik saldırılardan Filistin davasına ve Lübnan’daki siyasi tabloya kadar birçok başlıkta İslami birliğin önemine dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin bugün “halk düşmanı” olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, Washington’ın bölgede “İslam projesinin köklerine ve halkların haklarına darbe vurmak” için çalıştığını ifade etti.

İran konusunda ise Şeyh Naim Kasım, halkın gösterdiği kararlılığın, İsrail-Amerika Birleşik Devletleri’nin İslam Cumhuriyeti’ne karşı yürüttüğü üç savaşta başarısızlığa uğramasının en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtti.

haber-34895-instagram-yan

Hizbullah Genel Sekreteri’nin konuşması şöyle devam etti:

“Fedakârlıkların bedeli ne kadar ağır olursa olsun, halkın kararlılığı düşmanların projelerini ve planlarını hayata geçirmesine izin vermeyecek. Bu büyük fedakârlıklar ve dökülen kan, birlikle birlikte düşmanın projesini bozguna uğratmanın doğal başlangıç noktasıdır. Bu nedenle yaptırımlar ne kadar ağır olursa olsun, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail ne yaparsa yapsın, kararlılık düşmanın projesini çökertecektir.”

Şeyh Kasım, “Şehit Devrim Lideri Ayetullah Ali Hamenei’nin savunduğu İslami birliğin, Filistin davasına yeniden hayat veren unsur olduğunu” belirtti ve ekledi:

“Filistin’in katkısı kan, silah, para ve mücadeleyle birlikte İsrail ve Washington’a karşı ortak bir duruş sergilemekti. Bunların tamamı gerçek birliğin ifadesidir.”

Lübnan konusunda ise Şeyh Kasım, İslami birliğin ülkede Hizbullah, Emel Hareketi ve İsrail projesini reddeden, “özgürlük isteyen ve özgürlük arayışında olan siyasi güçler arasında somutlaştığını” söyledi. 

Son olarak Hizbullah Genel Sekreteri, “Siyonistlerin ve Amerikalıların dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslümanların düşmanı olduğunu” teyit etti.

İlgili Haberler