• 02/03/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Abdulmelik Tabatabai el-Husi liderliğindeki Şii muhaliflerin Yemen ordusuna ait bir askeri helikopteri düşürdüğü bildiriliyor.




    YDH- Abdulmelik Tabatabai el-Husi liderliğindeki Şii muhaliflerin Yemen ordusuna ait bir askeri helikopteri düşürdüğü bildiriliyor.

     

    El-iştiraki.net adlı internet sitesinin Sa’de ilindeki yerel kaynaklara dayandırarak bildirdiğine göre el-Husi taraftarlarına ait bölgelere saldırı düzenleyen Yemen ordusuna ait bir helikopter, direnişçilerin açtığı karşı ateş sonucu Cuma bin Fazıl bölgesinde düştü.

     

    News yemen adlı bir internet sitesine açıklamada bulunan el-Husi yanlısı bir kaynak da askeri helikopterin Şii direnişçiler tarafından açılan ateş sonucu düşürüldüğünü belirtti.

     

    Düşürülen helikopter pilotu Ali Cabir’in yaralı olduğu ve Şii direnişçiler tarafından esir alınmış olabileceği bildirilirken, Yemen ordusu komutanlarından Ali Şehari, helikopterde bulunan bazı askerlerin de yaralı olduğunu ve olay mahallinin yakınındaki bir hastaneye nakledildiğini açıkladı.

     

    El-Husi yanlısı muhaliflerle Yemen hükümeti arasında Katar’da ateşkes anlaşması imzalanmasına rağmen Yemen ordusu bu sabah Meran bölgesine topçu ve helikopter desteğiyle saldırı düzenlemişti.

     

    Dün de Haydan bölgesini yoğun şekilde bombalayan Yemen ordusunun, kent çevresine keskin nişancılar yerleştirdiği ve keskin nişancı ateşiyle birçok Şii Yemenlinin öldürüldüğü bildiriliyor.

     

    Öte yandan yemen ordusuna ait tankların bugün Şiilerin yaşadığı “Beni Vas” bölgesini yoğun şekilde bombaladığı ve bölgeye insani yardım götürülmesini engellediği bildiriliyor.