Colani'nin kardeşi Suriye ekonomisini ele geçirmeye çalışıyor
Irak merkezli Malume ajansı, HTŞ rejiminin lideri Ebu Muhammed Colani'nin kardeşi Hazım Şaraa'nın, akrabalık bağını kullanarak Suriye ekonomisini ve büyük şirketleri kontrolü altına almaya çalıştığını yazdı.
YDH - Suriye'deki Heyet Tahrir Şam (HTŞ) rejiminin lideri Ebu Muhammed Colani'nin kardeşi Hazım Şaraa'nın, Suriye ekonomisini ve stratejik kurumları kontrolü altına almaya çalıştığı iddia edildi.
Irak merkezli Malume haber ajansına konuşan bir kaynak, Şaraa'nın iktidarla olan doğrudan bağını ve akrabalık ilişkisini kullanarak iş ve finans dünyasında geniş bir nüfuz kurduğunu belirtti.
Kaynağa göre Şara, bu konumu sayesinde büyük varlıkların ve stratejik işletmelerin idaresine doğrudan müdahale ediyor.
Ekonomiyi yeniden yapılandırma çalışmalarının ülkedeki büyük işletmeleri kapsadığını belirten kaynak, bu süreçte telekomünikasyon devleri Syriatel ve MTN'nin de hedef alındığını kaydetti.
Şaraa'nın denetimindeki yeniden yapılandırma komisyonunun yüksek değerli varlıklarla ilgilendiğine dikkat çekilen açıklamada; karar alma süreçleri, yeniden düzenlemeler ve devir işlemlerinden kimlerin faydalandığı konusunda şeffaflık bulunmadığı ifade edildi.
Kaynak ayrıca Şaraa'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde, özellikle Erbil'de geçirdiği yıllarda geniş bir ticari ve ekonomik ilişki ağı kurduğunu belirtti.
Şaraa'nın Suriye'deki kritik ekonomik dosyaların başına geçmesinin ardından, geçmişte kurduğu bu bağlantıları ülke içinde mali ve siyasi nüfuz oluşturmak için kullanabileceği yönünde endişeler bulunduğu aktarıldı.




