Son Dakika
İnşa

ABD sözleşmeli gemiye Hürmüz yakınlarında İran saldırısı

16 Eylül 2026 18:14 Bu sayfayı yazdır

ABD personeli taşıyan ve Washington ile sözleşmeli olarak çalışan bir gemi, Hürmüz Boğazı yakınlarında İran’a ait dört İHA ve en az bir füzenin saldırısına uğradı; olayda mürettebattan bazı kişiler yaralandı.

ABD sözleşmeli gemiye Hürmüz yakınlarında İran saldırısı
ABD sözleşmeli gemiye Hürmüz yakınlarında İran saldırısı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH ― Fox News’a göre, İran’a ait İHA ve füzelerden oluşan bir saldırı, hafta başında Hürmüz Boğazı yakınlarında ABD ile sözleşmeli olarak çalışan bir gemiyi vurdu ve gemide bulunan bazı kişilerin yaralanmasına yol açtı.

Ekran Resmi 2026-09-16 18.15.28

ABD medyasının çarşamba günü aktardığı habere göre saldırıda dört İran İHA’sı ve en az bir füze kullanıldı. Fox News’a konuşan ve konu hakkında bilgi sahibi iki kaynak, gelen mühimmatlardan birinin stratejik geçidin çevresindeki sularda doğrudan gemiye isabet ettiğini söyledi.

Saldırı sonucunda mürettebattan bazı kişiler hafif fiziksel yaralanmalar yaşadı. Yaralanmalar arasında dumandan etkilenme de bulunuyor. Yaralanan kişiler, kimliği açıklanmayan bir Körfez ülkesinde tıbbi tedavi görüyor.

Olay sırasında gemide çok sayıda Amerikan personelinin de bulunduğu aktarıldı.

Denizde yaşanan çatışma, altı aydır devam eden İran savaşı kapsamında gerçekleşti. Küresel petrol sevkiyatlarının beşte birinden fazlasının geçtiği Hürmüz Boğazı üzerindeki kontrol, tekrarlanan mayın döşeme faaliyetleri ve karşı saldırılar nedeniyle savaşın en tartışmalı noktası olmayı sürdürüyor.

İlgili Haberler