• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak parlamentosundaki Şii ve Kürt grupların 2008 yılı bütçesi konusunda uzlaşmaya vardıkları bildirildi.




    YDH-Irak parlamentosundaki Şii ve Kürt grupların 2008 yılı bütçesi konusunda uzlaşmaya vardıkları bildirildi.

     

    Irak Parlamentosundaki Kürdistan İttifakı milletvekillerinden Feryad Revanduzi, Şii ve Kürt grupların Irak federal bütçesi ve bütçeden Kürdistan bölgesine yüzde 17’lik pay ayrılması konusunda uzlaşmaya vardıklarını açıkladı.

     

    KDP’ye ait bir internet sitesine açıklamada bulunan Kürdistan ittifakı Sözcüsü Revanduzi, Salı günü öğlen saatlerinde Irak İslami Yüksek Konseyi Lideri Abdülaziz el-Hekim’in evinde bir araya gelen tarafların Kürdistan bölgesine ayrılacak bütçeyi ve peşmergeye ayrılacak payı görüştüklerini belirtti.

     

    Yapılan görüşme sonrasında Kuzey Irak’taki özerk Kürt bölgesine yüzde 17’lik pay ayrılması konusunda uzlaşmaya varıldığını belirten Revanduzi, “Kürdistan Bölgesinin payı daha önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 17 olacak. Bununla birlikte Irak’ta yapılacak nüfus sayımından sonra her bölgenin genel bütçeden alacağı pay bölgelerdeki nüfusa göre belirlenecek” dedi.

     

    275 sandalyeli Irak meclisinde Birleşik Irak İttifakı en çok milletvekiline sahip birinci, Kürdistan İttifakı da ikinci büyük blok olma özelliğini taşıyor.

     

    Yapılan görüşmede peşmerge bütçesinin ele alındığını da belirten Revanduzi, bu konuda teklif edilen iki ayrı tasarının hazırlanmasına ve yakın bir gelecekte bu konuda ortak bir görüşe varılması için çalışılmasına karar verildiğini söyledi.