Rusya, St. Petersburg’daki Almanya Başkonsolosluğu’nu kapattı
Rus makamları, Almanya’nın Bonn’daki Rusya Başkonsolosluğu’nu kapatma kararının ardından karşılıklı tedbirler kapsamında St. Petersburg’daki Almanya Başkonsolosluğu’nu kapattı.
YDH ― Rus makamları bugün, St. Petersburg’daki Almanya Başkonsolosluğu’nu kapattı. Binadaki Alman bayrağı indirilirken Almanya’ya ait amblem ve semboller de kaldırıldı.
Kapatma işlemi, Rusya’nın daha önce aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirildi. Almanya’nın Moskova Büyükelçiliği, St. Petersburg’daki başkonsolosluğun görevlerini üstlenecek.
Bu adım, Moskova ile Berlin arasındaki karşılıklı tedbirlerin bir parçası olarak gerçekleşti. Rusya’nın kararı, Almanya’nın iki ülke arasındaki ilişkilerde gerilimin yükseldiği dönemde Bonn’daki Rusya Başkonsolosluğu’nu kapatma kararının ardından geldi.
İlgili Haberler
ABD ordusu, 13 kişiyi öldüren askerin idamını canlı yayımlayacak
09 Ekim 2026 12:46
İran savaşında yıpranan USS Abraham Lincoln döndü
09 Ekim 2026 12:36
Kongre’ye çağrı: İran savaşını bitirmek için tatili kesin
09 Ekim 2026 11:30
Ara seçimler yaklaşırken Trump ile Musk yeniden yakınlaşıyor
09 Ekim 2026 01:57
