Son Dakika
İnşa

İran: ABD-İsrail bağlantılı üç terör hücresi çökertildi

20 Eylül 2026 20:14 Bu sayfayı yazdır

İran Güvenlik Bakanlığı, ülkenin Batı Azerbaycan, Elburz ve Kerman illerinde suikast ve ekonomik altyapıya yönelik sabotaj planladığını belirttiği Amerikan-İsrail bağlantılı üç terör hücresinin çökertildiğini açıkladı.

İran: ABD-İsrail bağlantılı üç terör hücresi çökertildi
İran: ABD-İsrail bağlantılı üç terör hücresi çökertildi YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH ― İran Güvenlik Bakanlığı, ülkenin üç vilayetinde suikast düzenlemeyi ve ekonomik tesisler ile altyapıyı sabote etmeyi planlayan, Bakanlığın “Amerikan-Siyonist düşmanla bağlantılı” olduğunu belirttiği terörist gruplara ait üç operasyonel hücrenin çökertildiğini açıkladı.

Bakanlık bugün yaptığı açıklamada, vatandaşlardan alınan ihbar ve bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen önleyici operasyonlarda, üç farklı vilayette suikast ve ekonomik altyapıya yönelik sabotaj planlayan “terörist-tekfirci gruplara” bağlı üç operasyonel hücrenin etkisiz hale getirildiğini veya unsurlarının tutuklandığını bildirdi.

Piranşahr’da suikast planı

Bakanlığın açıklamasına göre operasyonlardan biri, Batı Azerbaycan vilayetinin kuzeybatısındaki Piranşahr kentinde güvenlik güçleri komutanlarından birine suikast düzenlemeyi planlayan bir unsurun öldürülmesiyle sonuçlandı.

Açıklamada, kuzeydeki Elburz vilayetinde de başka bir terörist unsurun tutuklandığı belirtildi. Tutuklanan kişinin, hedef alınan kişiler ile Devrim Muhafızları ve Besic güçlerine ait askeri bölgelerin koordinatlarını göndermekle bağlantılı olduğu ifade edildi.

Kerman’da sabotaj hazırlığı

Bakanlık, güneydoğudaki Kerman vilayetinde ise istihbarat güçlerinin iki kişiden oluşan organize bir terör hücresini tespit ederek, herhangi bir sabotaj eylemi gerçekleştirmeden önce üyelerini tutukladığını açıkladı.

Açıklamada, söz konusu hücrenin vilayetin güneyindeki Bam kentinde hayati öneme sahip bir tesisi bombalamak üzere talimat aldığı ve başka silahlı ve terörist operasyonlar düzenlemeye hazırlandığı belirtildi.

İlgili Haberler