• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Filistinli kaynaklar, el-Fetih örgütü içindeki iktidar kavganın büyüdüğünü gittikçe büyüdüğünü açıkladı.




    YDH-Filistinli kaynaklar, el-Fetih örgütü içindeki iktidar kavganın büyüdüğünü gittikçe büyüdüğünü açıkladı.

     

    Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesine açıklamada bulunan Filistinli kaynaklar, el-Fetih örgütü içinde başkanlık konusundaki iktidar kavgasının büyüdüğünü belirttiler.

     

    Gazeteye açıklamada bulunan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, el-Fetih Devrim Komitesi üyesi Muhammed Dahlan ile komitenin Genel Sekreteri Hakem Belavi ve kmitenin diğer üyeleri arasında kıyasıya bir iktidar mücadelesi yaşandığını açıkladılar.

     

    El-Fetih Devrim Komitesi Genel Sekreteri Hakem Belavi’nin Muhammed Dahlan’ın Merkez Komite’ye yönelik sözlerini mahkum ettiğine dikkat çeken Filistinli kaynaklar, el-Fetih’in genç kuşak liderlerinden olan Muhammed Dahlan’ın tüm çabasına rağmen hala örgütün en yüksek karar verici organı olan Merkez Komite’ye seçilemediğini belirttiler.

     

    Komitenin eski kuşak üyelerinin Muhammed Dahlan’ın Merkez Komite’ye üye olmasına karşı çıktığını belirten Filistinli kaynaklar, örgütün karar alma konusundaki ikinci büyük organı olan Devrim Komitesi’nin diğer üyelerinin de Muhammed Dahlan’ın güç kazanmasından endişe ettiklerini ifade ettiler.

     

    Mahmud Abbas’ın Filistin Özerk Yönetimi Başkanlığının süresinin 2009 yılının ocak ayında dolacağına dikkat çeken Filistinli kaynaklar, Abbas’ın başkanlığa yeniden aday olmayacağı yönündeki haberlerin söz konusu iktidar kavgasının şiddetlenmesine sebep olduğunu açıkladılar.

     

    

    Makaleler

    Güncel