Son Dakika
İnşa

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE’de

28 Eylül 2026 23:33 Bu sayfayı yazdır

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ikili ilişkileri ve bölgesel güvenlik krizlerini ele almak üzere pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE’de
Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan BAE’de YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH — Al Monitor’e göre, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pazartesi günü Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giderek Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Nahyan ve üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Ziyarette ikili ilişkiler ve stratejik ortaklık vurgulanırken, arka planda Yemen'deki Sanaa hükümetinin ilerleyişi ve küresel ticaret yollarının güvenliğine yönelik artan endişeler yer aldı.

Gündemde ayrıca Hürmüz ve Babülmendep boğazlarındaki seyrüsefer güvenliği de geniş yer tuttu.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın aktardığına göre, Fidan ile Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid arasındaki görüşmede stratejik ortaklığı derinleştirme yolları değerlendirildi. Taraflar, Ortadoğu'da güvenlik ve istikrarı güçlendirme çabalarının yanı sıra bölgedeki tüm halkların ve ülkelerin yararına olacak sürdürülebilir bir barış sürecine ilerleme hedefini ele aldı.

Fidan, temasları kapsamında BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Başkanlık Divanı Başkanı Şeyh Mansur bin Zayid Nahyan ile de görüştü. Bu görüşmede iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda iş birliğini geliştirme fırsatları, kalkınma hamleleri ve bölgesel refahı destekleyecek adımlar üzerinde duruldu.

Öte yandan Türk diplomatik kaynakları, Bakan Fidan'ın programında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan ile bir görüşmenin de yer aldığını bildirdi.

İlgili Haberler