• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Suudi Arabistan’dan Lübnan’a son birkaç gün içinde birçok silah yüklü uçak gönderildiği bildiriliyor.




    YDH-Suudi Arabistan’dan Lübnan’a son birkaç gün içinde birçok silah yüklü uçak gönderildiği bildiriliyor.

     

    Suriye’de yayınlanan el-Vatan gazetesi, Suudi Arabistan Kraliyet Muhafızlarına bağlı silah, mühimmat ve patlayıcı yüklü uçakların birkaç gün önce Lübnan’a indiğini ve bu gelişmenin Lübnan iç barışı açısından son derece tehlikeli bir durum oluşturduğunu yazdı.

     

    Lübnan’a gönderilen uçakların içinde çok sayıda otomatik silah ve bu silahlara ait mühimmatlar ile 1 ton civarında C-4 patlayıcının bulunduğu belirtildi.

     

    Suudi Arabistan Kraliyet Muhafızlarına bağlı uçaklarda ayrıca 600 Suudi güvenlik görevlisinin de Lübnan’a özel bir görevle gönderildiğini yazan el-Vatan, Lübnan’a inen Suudi uçaklarında ayrıca 25 ton göz yaşartıcı gaz ile çok sayıda tabanca da bulunduğunu belirtti.

     

    Suudi Arabistan rejimini, Suriye’de yapılacak 20. Arap Zirvesi’ni başarısız kılmaya çalışmakla suçlayan el-Vatan gazetesi, Suudi Dışişleri Bakanı Suud el-Faysal ile Suudi İstihbarat Servisi Başkanı Prens Mukarin bin Abdulaziz’in bazı Avrupa ülkelerine yaptıkları son ziyaretlerin de bu amaca yönelik olduğunu öne sürdü.

     

    Suudi Arabistan Dışişleri bakanlığı, Suudi vatandaşlarını Lübnan’a gitmeme konusunda uyarırken, Kuveyt, Lübnan’daki büyükelçiliğini alarma geçirmiş, Fransa da Lübnan’daki bazı diplomatik kuruluşlarını kapatmıştı.