İddia: İran birliklerine nükleer ve kimyasal tehditlere karşı kit dağıtıldı
İran’ın güney bölgelerinde konuşlu askerlere nükleer veya kimyasal saldırılara karşı korunmaları için kitler dağıtıldığı iddia ediliyor.
YDH ― İran’ın güney bölgelerinde konuşlu askerlere, nükleer veya kimyasal saldırılara karşı korunmaları için kitler verildiği öne sürüldü.
https://x.com/IranObserver0/status/2105364791820759361
Fars Körfezi bölgesinde çok sayıda nükleer santralin yanı sıra petrol ve doğal gaz sahaları bulunuyor.

Bu tesislerin zarar görmesi halinde toksik ve radyoaktif maddelerin bölgeye yayılabileceği belirtildi.
Olası kimyasal zehirlenme ve kirlenme durumlarında personelin kendi kendine acil müdahale edebilmesi için hazırlanan "Milad 3 Bireysel İlk Yardım Kiti (MSAK III)" kullanım talimatları dikkat çekti.

Kılavuzda yer alan hayati bilgilere göre kit, zehirlenme belirtilerinin şiddetine (görme bozukluğu, nefes darlığı vb.) göre doğrudan bacağa enjekte edilen Atromil ve Combomil oto-enjektörlerini içeriyor. Kitin içerisinde enjektörlere ek olarak, kimyasal ajanların ciltle temasında ilk müdahale için kullanılan özel temizleme mendilleri bulunuyor.
Talimatnamede ayrıca, personelin cildini, giysilerini ve teçhizatını kimyasal kalıntılardan tamamen arındırması için "Dekoderm" ve "Dekomil" adlı özel dekontaminasyon tozlarının kullanım şekli adım adım anlatılıyor. Personel, kontamine olmuş mendillerden uzak durmaları ve arındırma tozlarını ıslak cilde veya yüze kesinlikle temas ettirmemeleri konusunda özellikle uyarılıyor.

İlgili Haberler
Mossad'ın İran'a yönelik sahte bayrak senaryosu ortaya çıktı
30 Eylül 2026 20:29
İran’dan ABD’ye: Önce savaş ve abluka sona ermeli
30 Eylül 2026 10:43
Axios: İran-ABD görüşmeleri tıkandı, yeniden çatışma riski artıyor
30 Eylül 2026 09:33
Laricani: İslamabad mutabakatı ilk nükleer anlaşmadan daha sorunlu
30 Eylül 2026 09:24
