Son Dakika
İnşa

İran: Savunma üretim kapasitesimiz 2,5 kat arttı

06 Ekim 2026 16:21 Bu sayfayı yazdır

İran Savunma Bakanlığı, silah ve savunma teçhizatı üretim kapasitesinin 28 Şubat’ta başlayan Amerikan-İsrail saldırıları öncesine kıyasla 2,5 kat arttığını ve binden fazla sistem, silah, teçhizat ile mühimmatın üretildiğini açıkladı.

İran: Savunma üretim kapasitesimiz 2,5 kat arttı
İran: Savunma üretim kapasitesimiz 2,5 kat arttı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH — İran Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğgeneral Rıza Talai, silah ve savunma teçhizatı üretim kapasitesinin, 28 Şubat 2026'da başlayan Amerikan-İsrail saldırısı öncesindeki seviyeye kıyasla 2,5 kat arttığını doğruladı.

Tuğgeneral Talai, “Savunma Bakanlığı ve işbirliği ağının üretim kapasitesinde binden fazla sistem, silah, teçhizat ve mühimmat bulunuyor” diyerek üretim hacminin de arttığını söyledi.

Bu silah ve teçhizatların bazılarının teknolojik açıdan geliştirildiğini, programlarının ise İran silahlı kuvvetlerinin öncelikleri, savaş koşulları ve taarruz-savunma doktrini doğrultusunda güncellendiğini belirtti.

İlgili Haberler