Son Dakika
İnşa

Rızai: ABD askeri savaşta yenildi, ekonomik savaşta da yenilecek

06 Ekim 2026 23:18 Bu sayfayı yazdır

İranlı MGK Genel Sekreteri Muhsin Rızai, ABD'nin askeri savaşta yenildiğini ve ekonomik savaşta da yenileceğini belirterek, Tahran'ın tehdit ve baskılar karşısında geri adım atmayacağını söyledi.

Rızai: ABD askeri savaşta yenildi, ekonomik savaşta da yenilecek
Rızai: ABD askeri savaşta yenildi, ekonomik savaşta da yenilecek YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH ― İran Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, ABD'nin askeri savaşta yenildiğini ve ekonomik savaşta da yenilgiye uğrayacağını belirterek, İran'ın baskı ve tehditler karşısında geri adım atmayacağını söyledi.

Rızai, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'ye hitaben kaleme aldığı mesajında Hürmüz Boğazı'nın tehdit veya baskı altında açılmayacağını vurguladı. İran'ın tutumunda kararlı olduğunu belirten Rızai, Tahran'ın baskılar karşısında geri adım atmayacağını ifade etti.

Rızai, aynı gün X platformunda yayımladığı blog yazısında ise ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'in ortaya attığı “hayal ürünü” tahminlerin başından beri hiçbir güvenilirliğinin olmadığını savundu.

ABD Hazine Bakanı Bessent'in öncülüğünde yürütülen son reklam kampanyasının da uzun sürmeyeceğini belirten Rızai, kampanyanın sonuçlarının önceki beklentilerden farklı olmayacağını söyledi.

İlgili Haberler