Son Dakika
İnşa

Ebu Ubeyde: 7 Ekim İsrail’in güvenlik teorisini yerle bir etti

07 Ekim 2026 12:31 Bu sayfayı yazdır

Ebu Ubeyde, 7 Ekim’in işgal rejiminin güvenlik ve caydırıcılık iddialarını sarstığını, Gazze halkının ise tarihin seyrini değiştirdiğini söyledi.

Ebu Ubeyde: 7 Ekim İsrail’in güvenlik teorisini yerle bir etti
Ebu Ubeyde: 7 Ekim İsrail’in güvenlik teorisini yerle bir etti YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı’nın üçüncü yıl dönümünde yayımladığı mesajda, 7 Ekim operasyonunu “askerî bir mucize” olarak niteledi.

Ebu Ubeyde, operasyonun planlama ve uygulama başarısının yanı sıra direnişçilerin stratejik aldatma konusundaki ustalığının işgal rejiminin güvenlik teorisini yıktığını söyledi.

Ebu Ubeyde, direnişçilerin tehdit ve fırsatları değerlendirmesinde Benyamin Netanyahu’nun kibri, kendini beğenmişliği ve rakiplerini küçümsemesinden de yararlandığını belirtti.

“İşgalin caydırıcılık teorisi kırıldı”

Kassam sözcüsü, mesajında 7 Ekim’i “kutsal geçiş” olarak niteleyerek, “Üç yıl önce erkeklerin kolları işgalin güvenlik teorisini bir daha geri dönmemek üzere kırdı. Allah’ın lütfuyla artık caydırıcılık, kesin zafer ya da önceden uyarı yok” ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde, operasyonun liderlerini ve savaşçılarını selamladı; Filistin halkını da bu mücadelenin başlangıcı ve nihai hedefi olarak tanımladı.

Gazze halkına seslenen Ebu Ubeyde, ödenen bedelin ağır olduğunu ancak Filistinlilerin eylemlerinin büyük sonuçlar doğurduğunu söyledi. Gazze halkının gelecek kuşaklarca tarihin seyrini ve dünya dengelerini değiştiren, kuşatma altındaki dar bir toprak parçasında ümmetin onurunu ve kutsal mekânlarını savunan bir halk olarak hatırlanacağını belirtti.

Bölge ülkelerine çağrı

Ebu Ubeyde, Filistin’in kendisine destek verenleri, özellikle de Filistin uğruna can verenleri unutmayacağını söyledi. Mescid-i Aksa’nın kirletilmesi ve Gazze’deki kanayan yaranın herkesi harekete geçmeye çağırdığını belirterek Sudan ve Libya’nın Yemen, Lübnan, Irak ve İran’dan daha az cesur ya da duyarlı olmadığını ifade etti.

Farklı cephelerden gönderilen basit İHA’ların işgal rejimini uykusuz bıraktığını söyleyen Ebu Ubeyde, “Batı’dan bir cephe açılırsa ne olur?” diye sordu ve gelişmeleri izleyip hareketsiz kalanlara mazeret olmadığını vurguladı.

İlgili Haberler