Yemen’den Filistin’e destek, Suudi rejimine abluka
Aksa Tufanı’nın üçüncü yıldönümünde Saada’da düzenlenen gösteride, Filistin’e desteğin süreceği ve saldırılarla abluka sona erene kadar Yemen’in haklarını savunmayı sürdüreceği belirtildi.
YDH- El-Mesire’nin haberine göre, Yemen’in Saada vilayetinde cuma günü “Filistin’e bağlılık, Suudilerin saldırı, abluka ve karalama kampanyalarına karşı seferberlik” sloganıyla eşi görülmemiş bir kitlesel gösteri düzenlendi.
Aksa Tufanı operasyonunun üçüncü yıldönümüne denk gelen gösteride, Yemen’in Filistin halkına ve davasına desteğinin süreceği, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırı ve ablukasına karşı mücadelenin devam edeceği vurgulandı.
Katılımcılar, Siyonistlerin suçlarına karşı Filistin halkına desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Yemen’in son yıllarda resmî, halk düzeyindeki ve askerî alanlarda verdiği fedakârlıkların bu tutumu değiştirmeyeceği; Filistin halkına ve Mescid-i Aksa başta olmak üzere Müslümanların kutsal mekânlarına desteğin devam edeceği ifade edildi.
Katılımcılar, Aksa Tufanı’nın başlangıcından bu yana Yemen’in tutumunun inanç, insani sorumluluk ve ahlaki ilkeler temelinde sürdüğünü kaydetti.
Gösteri sonunda yayımlanan bildiride, Aksa Tufanı’nın üçüncü yıldönümünün 7 Ekim 2023’ten bu yana bölgede yaşananları ve bölgesel ve uluslararası alandaki değişimleri hatırlamak için bir dönüm noktası olduğu belirtildi.
Operasyonun farklı tarafların Filistin meselesine yönelik tutumlarında geniş çaplı etkiler yarattığı kaydedildi. Bildiride Filistin direnişine destek yinelenirken, Siyonist rejime karşı mücadele eden lider ve savaşçılar anıldı; Filistin halkının fedakârlıkları ve direnişi övüldü.
Göstericiler, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırı ve ablukasına karşı tutumlarının değişmeyeceğini, baskı ve tehditlerin Yemen halkını özgürlük, bağımsızlık ve onurlu yaşam taleplerinden ya da Filistin’e destekten vazgeçiremeyeceğini söyledi.
Bildiride “ablukaya abluka, tırmanışa tırmanış” denkleminin sürdürüleceği belirtilerek, Yemen’i hedef alan askerî yığınağa karşı koyma ve saldırılar sona erip abluka kaldırılana, halkın çektiği sıkıntılar giderilip meşru hakları geri alınana kadar mücadele etme kararlılığı dile getirildi.
Suudi rejimine bağlı paralı milislerden kurtarıldığı belirtilen Taiz vilayetindeki ilçelerin sakinleri de kutlandı.
Saada’daki göstericiler, Arap ve İslam halklarını ve kutsal mekânlarını hedef alan komplolara karşı kararlı tutum almaya çağırdı; dinî meselelerin siyasi çatışmalarda kullanılmasının tehlikesine dikkat çekti.
Bildiride, Yemen’i kutsal mekânları hedef almakla suçlayan Suudi medya kampanyaları kınanarak bu iddialara karşı bilinçli bir tutum alınması istendi.
Kutsal mekânların korunması için siyasi amaçlardan uzak, sorumlu ve somut adımlar atılması, Filistin’e desteğin ve Arap-İslam halkları arasındaki dayanışmanın sürdürülmesi çağrısı yinelendi.
İlgili Haberler
Babülmendeb’e saldırıyı püskürten Yemen ordusu Taiz’de ilerledi
09 Ekim 2026 13:46
Suudiler Sanaa’da fabrikaları ve sivil yerleşimleri vurdu
09 Ekim 2026 11:34
Seyyid el-Husi: Suudiler Katar'da rejim değişikliği istiyor
08 Ekim 2026 19:24
Suudiler Yemen'de BAE destekli güçlere savaş açtı
08 Ekim 2026 14:10
