Taiz’den ayrılmak isteyen İhvancılar, Sanaa yönetimiyle görüşüyor
İhvan’ın Yemen kolu Islah Partisi’nin, siyasi ve askerî kadrolarını aileleriyle birlikte kentten çıkarmak ve yanlarında para ile silahlarını götürmek istediği bildirildi.
YDH- Taiz kentindeki aktivistler, İhvan’ın Yemen kolu Islah Partisi ile Sanaa yönetimi arasında kentin idaresine ilişkin yürütülen müzakereler hakkında yeni ayrıntılar paylaştı.
Kentte yaşayan gazeteci-yazar Ekrem Şevafi’nin kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, Islah heyetine partinin parlamento grubu üyesi Abdülkerim Şeybani başkanlık ediyor. Yeni bilgilere göre parti, yöneticilerinin kentten ayrılması için müzakere yürütüyor.
Şevafi, Islah’ın arabulucular aracılığıyla siyasi ve askerî yöneticilerinin aileleri, paraları ve silahlarıyla birlikte kentten ayrılmasına izin verilmesini istediğini aktardı. Bu talebin taraflar arasında anlaşmazlığa yol açtığı belirtildi.
Parti, geçen hafta yayımladığı açıklamada, Taiz’in güneybatı kırsalının Sanaa yönetimine bağlı Yemen ordusunun kontrolüne geçmesinin ardından savaşı durdurma ve kentte barışçıl siyasi faaliyetlere dönme kararı aldığını duyurmuştu.




