İhvancılar, Taiz’deki hezimetin bedelini halka ödetmeye çalışıyor
Müslüman Kardeşler’in Yemen kolu Islah Partisi, Taiz’de muharebeyi kaybettiğini kabul ederken kent sakinlerini çatışmaya çağırdı.
YDH- Yemen’in batısında koalisyon yanlısı grupların son kalesi olarak anılan Taiz’de, Yemen ordusunun kent merkezine ilerlemesiyle çatışmalar ve belirsizlik sürüyor.
Yerel kaynaklar, kent merkezindeki birçok mahallede silahlı grupların yoğun biçimde konuşlandığını ve çatışmalar yaşandığını bildirdi. İhvan’ın Yemen kolu Islah Partisi’ne bağlı grupların günlerdir kentte sokağa çıkma yasağı uyguladığı belirtildi.
Yemen Haber Ajansı’na (YNP) göre Yemen ordusu son saatlerde kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldıktan sonra merkeze doğru ilerlemeye başladı. Batıda Bir Başa bölgesindeki bazı sokakların güvenliğinin sağlandığı, güneyde Cebel Sabır yönünde ilerleme kaydedildiği, doğu ve batı kesimlerinde de hareketliliğin sürdüğü bildirildi.
Gelişmelerin ardından Islah Partisi, salı günü Taiz’deki muharebeyi kaybettiğini kabul etti. Sanaa yönetiminin kentte önemli noktaları kontrol altına almasıyla gözler kent merkezindeki gelişmelere çevrilirken, aralarında parti başkanı Abdülhafız Fakih ve Müslüman Kardeşler’in Yemen kolu Islah, Taiz’de muharebeyi kaybettiğini kabul ederken kent sakinlerini çatışmaya çağırdı.’nin de bulunduğu parti yöneticileri açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda kent sakinlerine çatışmalara katılma çağrısı yapıldığı belirtildi.
Fakih ve Miklafi’nin çağrıları kentteki bazı çevrelerden tepki aldı. Sosyal medya kullanıcıları, açıklamaları muharebenin kaybedildiğinin kabulü ve bedelin halka ödetilmesi girişimi olarak değerlendirdi. Bazıları ise Taiz cephesindeki 40 bin askerin ve Tur Baha cephesindeki benzer sayıdaki askerin durumunu sorguladı.
Kullanıcılar ayrıca, Miklafi’nin “Halk Direnişi” kayıtlarında yer alan 30 bini aşkın savaşçının akıbetini gündeme getirdi.




