BM, Yetkilisi:, Gazze’deki, durum, dehşet, verici" /> BM, Yetkilisi:, Gazze’deki, durum, dehşet, verici" /> BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici" /> BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici" /> BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici" /> BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici"> BM, Yetkilisi:, Gazze’deki, durum, dehşet, verici">

BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici

BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici"> img
BM Yetkilisi: Gazze’deki durum dehşet verici YDH

YDH-BM Yardım ve Çalışma Ajansı Müdürü John Ging, İsrail’in Gazze’de kadınları ve çocukları hedef alan saldırılarının sarsıcı ve dehşet verici olduğunu söyledi.




YDH-BM Yardım ve Çalışma Ajansı Müdürü John Ging, İsrail’in Gazze’de kadınları ve çocukları hedef alan saldırılarının sarsıcı ve dehşet verici olduğunu söyledi.

 

El Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Ging, Gazze’ye yönelik saldırıların herkes açısından sarsıcı olduğunu belirterek “Öldürülen ve yaralanan çocukların oluşturduğu sahneler ve birçok sivilin hedef alınması herkes açısından son derece sarsıcı” dedi.

 

İsrail’in sivilleri hedef alan geniş çaplı saldırıları sebebiyle bölgedeki hastanelerin yetersiz kaldığını belirten Ging, akaryakıt sıkıntısına bağlı elektrik kesintilerinin de diğer bir önemli sorun olduğuna işaret etti.

 

BM Genel sekreterinin de açıkça bu sorunun giderilmesi yönünde talepleri olduğunu belirten BM yetkilisi, BM İnsan Hakları Komitesi Yüksek Komiseri’nin de saldırılarda sivil ayrımı yapılmadığına ilişkin sözlerini hatırlattı ve bu yüzden de birçok sivilin öldürüldüğünü söyledi.

 

Gazze’de yaşayan 1 buçuk milyon kişinin acil gıda ihtiyacında bulunduğunu ve saldırılar sebebiyle okulların tatil olduğunu belirterek “bu adımların barış getirebileceğini kim düşünebilir?” dedi.

 



Makaleler

Güncel