• 03/05/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Amerika’nın Hizbullah’ın müttefiki Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’a yönelik bir suikast planı hazırladığı açıklandı.




    YDH-Amerika’nın Hizbullah’ın müttefiki Lübnan Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’a yönelik bir suikast planı hazırladığı açıklandı.

     

    Lübnan eski milletvekillerinden Nasır Kandil, ABD ile hükümet yanlısı bazı kesimleri Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’a suikast hazırlığında olmakla suçladı.

     

    Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Nasır Kandil, hazırlanan plana doğrultusunda Mişel Aun’un bürosunun bir Tomahawk füzesiyle vurulacağını ve bununla eş zamanlı olarak büro çevresinde bomba yüklü araçların havaya uçurulacağını, daha sonra da Aun’un Fethu’l İslam benzeri bir radikal İslamcı grup tarafından intihar saldırısıyla öldürüldüğünün belirtileceğini söyledi.

     

    Mişel Aun’a yönelik bu tür bir saldırıya İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat’la Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca’nın da destek verdiğini belirten Lübnanlı milletvekili, Semir Caca’nın bu terörist saldırının ayrıntılarını görüşmek için Washington’a gittiğini belirtti.

     

    Nasır kandil, ABD’nin böylesi bir saldırıya girişmesi halinde kendisine yönelik sınırsız bir savaş başlatmış olacağını ve tüm dünyadaki ve Ortadoğu’daki ABD çıkarlarının hedef haline geleceğini söyledi.

     

    ABD, Lübnan’daki istikrara katkıda bulunmak gerekçesiyle, USS Cole savaş gemisini Lübnan kıyılarına göndermişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel