Son Dakika
İnşa

Yemen'den Arabistan sınırında operasyon: 6 asker öldürüldü

20 Ekim 2026 21:24 Bu sayfayı yazdır

Yemen, Arabistan sınırındaki Cizan ve Necran cephelerinde Suudi askerlerini ve askeri araçlarını hedef aldığını, ayrıca Lahic vilayetindeki Kahbub sıradağlarının kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

Yemen'den Arabistan sınırında operasyon: 6 asker öldürüldü
Yemen'den Arabistan sınırında operasyon: 6 asker öldürüldü YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH ― Yemen, Arabistan sınırındaki Cizan ve Necran cephelerinde ABD-İsrail destekli Suudi ordusunun subaylarını, askerlerini ve askeri araçlarını hedef alan operasyonlar düzenlediğini, ayrıca Lahic vilayetindeki stratejik Kahbub sıradağlarının kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.

Yemenli askeri kaynaklara göre, Yemen’e bağlı küçük bir grup, Arabistan sınırında, Saada vilayetinin Munabbih ilçesinin karşısındaki bölgede ABD-İsrail destekli Suudi güçlerinin hatlarının gerisine sızarak operasyon düzenledi ve ardından geri çekildi.

Kaynaklar, grubun Vadi el-Miftah’taki yollardan birinde Suudi sınır muhafızlarına ait iki askeri aracı hedef aldığını ve saldırıda ikisi Pakistanlı, dördü Suudi olmak üzere altı askerin öldürüldüğünü ileri sürdü.

Kahbub sıradağlarında kontrol sağlandı

Sanaa hükümetine bağlı güçler, Yemen’in güneyindeki Lahic vilayetinde bulunan stratejik Kahbub sıradağlarının kontrolünü tamamen ele geçirdiğini duyurdu.

Askeri kaynaklara göre Sanaa güçleri, Lahic’in batısındaki el-Mudarebe ve Ras el-Ara bölgelerinde, Kahbub sıradağlarının sağ kanadında konuşlanan Amalika Tugayları ile Vatan Kalkanı güçlerinin mevzilerine saldırdı.

Çatışmaların ardından bu birliklerin, Yemen'in geniş çaplı saldırısı karşısında geri çekildiği belirtildi.

Kaynaklar, Yemen'in ilerleyerek Kahbub’un sağ kanadına yerleşmesinin, Babülmendeb Boğazı’na bakan cephenin tamamında kontrol sağlamalarına imkân verdiğini öne sürdü.

İlgili Haberler