Diyala’daki, 4, bin, polis, görevden, alındı Diyala’daki, 4, bin, polis, görevden, alındı Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı Diyala’daki, 4, bin, polis, görevden, alındı

Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı img
Diyala’daki 4 bin polis görevden alındı YDH

YDH-Irak’ın Diyala kentindeki 4 bin polis memurunun görevine son verildiği bildiriliyor.




YDH-Irak’ın Diyala kentindeki 4 bin polis memurunun görevine son verildiği bildiriliyor.

 

Londra’da yayınlanan el-Kudsu’l- Arabi gazetesi’ne demeç veren Diyala il meclisindeki Hizb-i İslami partisi üyelerinden Mehdi el-Cuburi, ildeki 4 bin polisin etnik mensubiyetlerinden dolayı işlerine son verildiğini söyledi.

 

Mehdi Cuburi, daha önce Diyala cezaevinden serbest bırakılan bazı kişilerin de polis tarafından tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildiğini söyledi.

 

Diyala Polis Müdürü Yardımcısı Yarbay Samir ez-Zubeydi ise yapılan suçlamaları reddederek söz konusu polislerin yasal gerekçelerle görevlerinden alındığını belirtti ve bu polislerden bazılarının güvenlik sorunlarının yoğun olarak yaşandığı dönemde görev yerlerini terk ettiklerini, bazılarının da silahlarını ve araçlarını el-Kaide örgütüne verdiklerini söyledi.

 

Zubeydi, yeniden cezaevlerine gönderilen şahısların da haklarında başka suçlardan dolayı takibat bulunduğu için tutuklandığını söyledi.