Suudi rejimi destekli güçler Taiz’e tıbbi yardımı engelliyor
Yerel makamlar, yardım sevkiyatındaki gecikmelerin Taiz halkının temel tıbbi malzemelere erişimini kısıtladığını bildirdi.
YDH- Taiz’deki yerel makamlar, Suudi rejimi destekli güçlerin Sanaa’dan kentteki hastanelere gönderilen tıbbi yardımların ulaştırılmasını art arda beşinci gündür engellediğini bildirdi.
Yerel bir yetkili, SABA’ya yaptığı açıklamada, Suudi destekli güçlerin uluslararası insani yardım kuruluşlarından tıbbi malzemelerin teslim edilmesini defalarca ertelemelerini istediğini söyledi. Bu taleplerin, kent merkezine giden tüm yolların kapatılması yönündeki Suudi talimatlarına dayandırıldığını belirtti.
Yardım gecikmeleri halkın durumunu ağırlaştırıyor
Yetkili, gecikmelerin sürmesinin halkın durumunu kötüleştirdiğini ve temel tıbbi malzemelere erişimi kısıtladığını kaydetti. Suudi rejimi destekli grupları, Taiz halkının ihtiyaçları yerine siyasi ve medya hesaplarına öncelik vermekle suçladı.
Taiz, Mart 2015’te başlayan Suudi saldırılarından bu yana cephe hatları ve yol kapatmalarıyla bölünmüş durumda. Vilayetin farklı kesimlerini birbirine bağlayan yolların Suudi rejimi destekli güçlerce kapatılması, sivil ulaşımı, ticari taşımacılığı ve gıda ile tıbbi malzeme sevkiyatını defalarca aksattı.
İlgili Haberler
Yemen’de siviller hedefte: Suudi saldırılarında kadın ve çocuklar öldü
25 Ekim 2026 11:51
Yemen operasyonunda Suudi destekli Vatan Kalkanı komutanının oğlu öldü
24 Ekim 2026 22:18
Yemen'den Mekke-Medine iddialarına yalanlama: 'Operasyonlarımız Suudil…
24 Ekim 2026 22:12
Yemen, Taiz’de Suudi destekli güçlerin sürpriz saldırısını püskürttü
24 Ekim 2026 20:04
