Yemen'den Suudi yatırımcılara uyarı
Yemen'in başkenti Sanaa'dan askeri bir kaynak, Suudi yatırımcıları finansal göstergeleri ve hisse değerlerini yakından izlemeleri konusunda uyarırken Suudi Aramco’nun piyasa değerinin 100 milyar dolardan fazla gerilediğini bildirdi.
YDH — Yemen'in başkenti Sanaa’daki askeri bir kaynak, Arabistan’daki tüm yatırımcılara doğrudan uyarıda bulunarak herhangi bir yatırım kararı almadan önce finansal göstergeleri ve hisse senedi değerlerini yakından izlemeleri çağrısı yaptı.
Yemen resmi haber ajansı SABA’ya pazartesi günü konuşan kaynak, Suudi Aramco’nun artık güvenli olmadığını belirtti ve şirketin mevcut gelişmeler nedeniyle piyasa değerinin 100 milyar dolardan fazla gerilediğini söyledi.
Kaynak ayrıca Suudi makamlarının, Yemen’in saldırılarının ülkenin finans piyasaları ve ekonomisi üzerindeki gerçek etkilerini gizlediğini söyledi.
Bu açıklama, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Suudilerin saldırılarına karşılık verdiği bir dönemde geldi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Arabistan’ın doğusundan batısına uzanan ham petrol boru hattı üzerindeki pompa istasyonlarını insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.
Ayrıca Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nın balistik füzeyle vurulduğunu açıkladı.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, Arabistan’ın hava sahasına ve havalimanlarına yönelik uçuşların doğurabileceği tehlikelere karşı hava yolu şirketlerini, uzmanları, çalışanları ve yolcuları yeniden uyardı.
Öte yandan ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, savaşın Suudi ekonomisi üzerindeki etkilerini ele alan bir haber yayımladı. Gazete, savaşın ülke ekonomisini daralmaya sürükleyebileceğini ve kamu bütçesindeki açığı büyütebileceğini değerlendirdi.
Wall Street Journal, krizin etkilerinin Arabistan sınırlarını aşabileceğine dikkat çekti. Gazete, Suudi rejiminin küresel teknoloji sektörünün başlıca finansman kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.
Haberde ayrıca Suud’un giderek artan askeri baskıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Gazete, Suudi başkentinin bazı bölgelerini de “savaş alanına” benzetti.




