Netanyahu bloku saatler içinde öne geçti
Netanyahu bloku, seçim gecesinin ilk saatlerinde üç sandalye gerideyken Kanal 12’nin son verilerine göre muhalefetin üç sandalye önüne geçti ancak hükümet kurmak için gereken çoğunluğa ulaşamadı.
YDH ― İsrail medyasına göre, seçim gecesinin ilk saatlerinde üç büyük televizyon kanalının da Siyonist muhalefet blokunu Netanyahu blokunun üç sandalye önünde göstermesinin ardından tablo değişti.
Netanyahu bloku saatler içinde sandalye sayısını artırarak Kanal 12’nin verilerine göre muhalefetin üç sandalye önüne geçti.
Arap partileri de hesaba katıldığında muhalefetin toplam sandalye sayısı 70’ten 68’e geriledi.
Likud yetkilileri, Netanyahu’nun Yahudi seçmenlerin çoğunluğunun oyunu aldığını öne sürerken, seçim gecesinin henüz bitmediğini vurgulayarak “Gece daha uzun” mesajı verdi.
Likud’un gazetecilere yaptığı açıklamaya göre parti, Netanyahu blokunun seçimi 55-57 sandalyeyle tamamlamasını bekliyor.
Bu sayı, hükümet kurmak için gereken 61 sandalyenin altında kalıyor. Ancak seçim öncesi anketler ve ilk çıkış anketlerinin öngördüğünden daha yüksek bir sonuca işaret ediyor.
İlgili Haberler
Netanyahu’dan İran mesajı: 'Trump’la mücadeleyi sürdüreceğiz'
28 Ekim 2026 04:28
Eisenkot’tan Netanyahu’ya: 'Dönemin bitti'
28 Ekim 2026 02:46
Bennett ve Lapid'den seçim gecesi ittifak mesajı
28 Ekim 2026 02:16
Netanyahu’nun seçimlerde sağ blokun oylarını bölmekle suçladığı Winter…
28 Ekim 2026 01:55
