• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Yol Haritası planının görüşüleceği Kudüs’teki toplantıya katılmayacağını açıkladı.




    YDH-İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Yol Haritası planının görüşüleceği Kudüs’teki toplantıya katılmayacağını açıkladı.

     

    İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Filistin’in Mahmud Abbas tarafından atanan Başbakanı Selam Feyyaz ve Amerikalı emekli General William Fraser’in de katılacağı Kudüs kentinde düzenlenecek üçlü toplantıya Savunma Bakanlığı görevlilerinden Amos Gilade’yi göndereceğini belirtti.

     

    Filistin Özerk Yönetimi, Annapolis Konferansı sonrasında İsrail’le başlattığı barış görüşmelerini, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından sonra tek taraflı olarak askıya almış; ancak Yol haritası planı çerçevesinde Amerikalı temsilcilerin de katılacağı üçlü toplantıya katılacağını belirtmişti.

     

    İsrail Savunma Bakanı’nın toplantıya katılmama kararına karşı Filistin Özerk Yönetimi’nin nasıl bir tavır alacağı merakla beklenirken Ehud Barak, Batı Şeria ve Gazze’deki saldırıların süreceğini belirtti.

     

    İsrail’in bugün Batı Şeria’daki Beytu’l- Lahim kentine yönelik saldırısında üçü İslami Cihat, biri de el-Fetih’in askeri kanadı el-Aksa Şehitleri Tugayı üyesi olmak üzere toplam dört Filistinli hayatını kaybetmişti.

     

    

    Makaleler

    Güncel