• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Şam’da düzenlenecek Arap Birliği zirve toplantısına katılacağını açıkladı.




    YDH-İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Şam’da düzenlenecek Arap Birliği zirve toplantısına katılacağını açıkladı.

     

    El Menar televizyonuna demeç veren İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Suriye’nin şam’da düzenlenecek Arap zirvesine katılma davetini kabul ettiklerini belirterek “Riyad’daki zirveye katıldığımız gibi Şam’daki zirveye de katılacağız” dedi.

     

    İslam Konferansı Örgütü toplantısında çeşitli İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla görüşme fırsatı bulduğunu belirten Mutteki, Suudi Arabistan dışişleri bakanı ile de bir saat kadar bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

     

    Kimsenin Lübnanlıların yerine karar verme hakkına sahip olmadığını belirten Mutteki, Lübnanlıların varacağı konsensüsün desteklenmesi gerektiğini söyleyerek taraflar arasında uzlaşmaya varılmasını umduğunu ifade etti.

     

    “İran, Arabistan, Suriye Fransa veya başka bir ülke Lübnanlıların adına karar vermemelidir. Herkes Lübnan’da uzlaşmanın sağlanmasına yardımcı olmalıdır” diyen Mutteki, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde Suriye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin de görüşülüp görüşülmediğine ilişkin bir soruya da “somut olarak bu konuyu ele almadık; ancak Şam toplantısının Arap gücüne olan etkisine değindik” diye cevap verdi.