Son Dakika
İnşa

Devrim Muhafızları: Savaşın coğrafi sınırı olmayacak

01 Kasım 2026 12:39 Bu sayfayı yazdır

İranlı yetkililer, yeni bölgelerde operasyon hazırlığı yapıldığını belirterek ABD üslerinin bölgedeki güvenliği sağlayamadığını ve olası bir savaşta hedeflerin coğrafi sınırlarla kısıtlanmayacağını vurguladı.

Devrim Muhafızları: Savaşın coğrafi sınırı olmayacak
Devrim Muhafızları: Savaşın coğrafi sınırı olmayacak YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Hüseyin Muhibbi, ABD’yle olası bir savaşta “coğrafi sınırlama olmayacağını” belirterek yeni hedeflerin belirlendiğini ve yeni bölgelerde operasyon planlarının hazırlandığını söyledi.

Muhibbi, pazar günü yaptığı açıklamada, düşmana zarar vermek ve “tam caydırıcılık” sağlamak için geniş bir alanın belirlendiğini öne sürdü. İran silahlı kuvvetlerinin düşmana kararlı karşılık vermeye her zamankinden daha hazır olduğunu söyledi.

İranlı komutan, İran İslam Devrimi Lideri’nin talimatlarına bağlı kalacaklarını ve bu talimatların savaşta “yeni bir dönem açtığını” ifade etti.

Muhibbi, “azami caydırıcılığın” bundan böyle hiçbir ülkenin İran’a karşı siyasi tutum alamaması, hele ülkenin topraklarına göz dikememesi anlamına geldiğini savundu.

“ABD üsleri güvenlik değil, güvensizlik kaynağı”

ABD’nin bölgedeki askerî varlığını da eleştiren Muhibbi, Washington’ın Körfez’i ve Hürmüz Boğazı’nı güvence altına alamayacak kadar güçsüz olduğunu vurguladı.

ABD’nin bölge ülkelerine güvenlik vadederek kurduğu üslerin İran tarafından “işlevsiz hâle getirildiğini” ve ev sahibi ülkeler için güvensizlik kaynağına dönüştüğünü belirtti.

Muhibbi, ABD’nin kendi üslerinin güvenliğini dahi sağlayamadığını söyledi.

İlgili Haberler