Son Dakika
İnşa

İranlılara bunların faturasını yollarız dedim

06 Haziran 2006 Bu sayfayı yazdır

SAAF-ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, bir kez daha İran’la Irak konusunda müzakerelere

Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

SAAF-ABD’nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad, bir kez daha İran’la Irak konusunda müzakerelere hazır olduklarını söyledi.

 

Almanya’da yayınlanan Der Spiegel dergisine bir mülakat veren ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, “İran’la Irak konusunda müzakere etme konusundaki tutumumuzu koruyoruz; ama İran’dan dört günde bir yeni ve farklı sinyaller geliyor” dedi.

 

Haber içi

Iraklı politikacıların kendisine İran’ın ABD ile müzakereden yana olduğunu söylediklerini aktaran Halilzad, “ABD İran’ı en tehlikeli düşmanlarından yani Taliban’dan ve Saddam’dan kurtardı. Ben, Kabil’deki İran İslam Cumhuriyeti konsolosuna bunların faturasını size göndeririz demiştim” diye konuştu.

 

İran’ın, Irak’ın iç işlerine karıştığı yönündeki iddiasını tekrar eden Halilzad, “Fakat İran’ın el-Kaide’yi desteklediğini söyleyemeyiz” dedi.

Ortadoğu'daki çatışmanın etkisi Kenya'ya uzanıyor

İlgili Haberler