Irak, hükümetinden, Petraeus’un" /> Irak, hükümetinden, Petraeus’un" /> Irak hükümetinden Petraeus’un" /> Irak hükümetinden Petraeus’un" /> Irak hükümetinden Petraeus’un" /> Irak hükümetinden Petraeus’un"> Irak, hükümetinden, Petraeus’un">

Irak hükümetinden Petraeus’un

Irak hükümetinden Petraeus’un"> img
Irak hükümetinden Petraeus’un YDH

YDH-Irak hükümeti, güvenlik güçlerinin güçlü olduğunu belirterek David Petraeus’un çekilmenin geçici bir süre için durdurulmasını öneren açıklamasına tepki gösterdi.




YDH-Irak hükümeti, güvenlik güçlerinin güçlü olduğunu belirterek David Petraeus’un çekilmenin geçici bir süre için durdurulmasını öneren açıklamasına tepki gösterdi.

 

Esvatu’l- Irak haber ajansına demeç veren Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, temmuz ayında başlayacak çekilme işleminin 45 gün durdurulmasını isteyen Irak’taki çok Amerikan güçlerinin Komutanı General David Petraeus’un açıklamalarına tepki gösterdi.

 

Irak hükümetinin konuyla ilgili olarak Amerikan yönetimine bir mesaj gönderdiğini belirten Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, çekilme programında herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek olmadığını, Irak güvenlik güçlerinin çekilen askerlerden doğacak boşluğu dolduracak güçte olduğunun ifade edildiğini söyledi.

 

Ali Debbağ, Irak hükümetinin Amerikan askerlerinin anlaşmalar ve belirlenen çekilme takvimi çerçevesinde herhangi bir değişikliğe gidilmeksizin çekilmesini istediğini belirtti.

 

ABD'nin Irak'taki güçlerinin komutanı General David Petraeus, ABD Senatosuna verdiği yazılı açıklamada Irak'taki muharip ABD askerlerinin temmuz ayında başlayacak çekilme işleminin 45 günlüğüne durdurulmasını istemişti.

 

“Mesele son derece açık, var olan şiddetin siyasi temelleri bulunuyor” diyen Debbağ, Irak hükümetinin siyasi reformlar yapılmasının zaruretini hissettiğini, yaşanan bunalımın da siyasi grupların görüş birliğine varamamasından kaynaklandığını söyledi.