• 05/01/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Sadr grubunun, Mehdi Ordusu ile hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi için Irak Başkanlık Konseyi ile görüştüğü bildirildi.




    YDH-Sadr grubunun, Mehdi Ordusu ile hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi için Irak Başkanlık Konseyi ile görüştüğü bildirildi.

     

    Irak parlamentosundaki Sadr grubu milletvekillerinden Felah Şenşel, Irak Meclisinin Sadr grubu konusunda yaşanan bunalımın çözümü için Irak Başkanlık Konseyi ile Sadr grubu arasında görüşmeler yapılması konusunda karar aldığını belirtti.

     

    Sadr grubu temsilcilerinin Başkanlık Konseyi üyeleriyle ve Meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani ile görüştüğünü belirten Şenşel, görüşme sonunda tarafların Sadr kentinde düzenlenen operasyonların durdurulması, kentin normal hayata dönmesinin sağlanması ve yasaların insan haklarına uygun bir şekilde uygulanması konusunda anlaşmaya vardığını ve bunalımın çözümü için başbakanla temas kurulmasını istediklerini ifade etti.

     

    Mukteda Sadr, 30 Mart’ta yayımladığı bildiride taraftarlarından Basra’da ve diğer kentlerde açıkça silahlı olarak dolaşmaya son vermelerini istemiş, silahlı dolaşanlardan ve güvenlik güçleriyle parti binalarını hedef alanlardan uzak olduklarını ilan edeceklerini açıklamıştı.

     

    Mukteda Sadr’ın aynı bildiride hükümetten de yasadışı tutuklamalara son vermesini ve hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmadan tutuklanan Sadr grubu üyelerinin serbest bırakılmasını istediğini belirten Şenşel, sorunun çözümünün Başbakan Maliki’nin tutumuna bağlı olduğunu söyledi.

     

    Meclis Başkanı Meşhedani’nin birkaç saat önce Başbakan Maliki’nin bu konuda müzakere yapmaktan yana olmadığını söylediğini belirten Şenşel, Sadr grubunun, Maliki’nin sorunun çözümünden değil güç kullanmaktan yana olduğuna inandığını ifade etti.