• 05/06/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH- Lübnan Uluslar arası İletişim Merkezi Müdürü Refik Nasrullah, hükümetin Hizbullah’ın telefon şebekesini yasadışı ilan etmesini vahim sonuçlar doğuracak bir gelişme olarak değerlendirdi.




    YDH- Lübnan Uluslar arası İletişim Merkezi Müdürü Refik Nasrullah, hükümetin Hizbullah’ın telefon şebekesini yasadışı ilan etmesini vahim sonuçlar doğuracak bir gelişme olarak değerlendirdi.

     

    El-Cezire televizyonuna demeç veren Lübnan Uluslar arası İletişim Merkezi Müdürü Refik Nasrullah, hükümetin Hizbullah’ın telefon şebekesini yasadışı sayan bir karar almasının yanlış olduğunu belirterek hükümetin bu adımının ters sonuçlar doğuracağını söyledi.

     

    Hizbullah’ın ve muhalif partilerin hükümetin bu adımı karşısında 24 saat içinde reaksiyon göstereceğini belirten Refik Nasrullah, hükümetin bu adımından sonra durumun çok vahim bir hal alacağına ilişkin kaygılarının bulunduğunu ifade etti.

     

    Refik Nasrullah, el-Cezire muhabirinin, “Hizbullah’ın kendine özgü bir telefon şebekesine sahip olması, devlet yetkilerini hiçe saymak değil mi?” şeklindeki sorusunu da “İsrail’in Lübnan’a yönelik son savaşıyla ilgili yayımlanan Winograd raporunda İsrail’in Hizbullah’ın muhaberesine nüfuz edemediğini belirtmekte ve İsrail’in yaşadığı yenilginin en önemli sebeplerinden biri olarak Hizbullah’ın iletişimine nüfuz edilememesini göstermektedir. O halde Direniş güçleri iletişimlerini çok rahatlıkla dinlenebilecek cep telefonları ile mi yapacak?” diye cevapladı.

     

    Hizbullah’ın telefon şebekesinin 7 yıl öncesine dayandığını ve bunu dönemin hükümetlerinin de bildiğini belirten Refik Nasrullah, Hizbullah’ın bu telefon şebekesini kurmasının hedefinin ticari değil, Direniş güçlerinin güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

     

    Hükümetin Hizbullah’ın telefon şebekesini sökmeye yönelik bir adım atması durumunda Hizbullah’ın buna nasıl bir tepki verebileceğine ilişkin bir soruyu da cevaplayan Refik Nasrullah, “Hükümetin bu kararını uygulamaya geçirebileceğini sanmıyorum, bu mesele yargıya bırakılsa daha iyi olurdu; ancak hükümetin bu kışkırtıcı adımının muhaliflerin kaçındığı çatışmaları hızlandıracağını sanıyorum” dedi.

     

    Öte yandan Lübnanlı siyasi analistlerden Faysal Abdussâtir, Hizbullah’ın telefon şebekesinin yeni bir şey olmadığını belirterek “bu şebeke tamamen yasaldır; çünkü bu meseleden Refik Hariri de haberdardı ve Refik Hariri bu telefon şebekesinin kurulmasına destek verdi” dedi.

     

    

    Makaleler

    Güncel