• 05/12/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti’ye bağlı milislerin silahlarını bırakmayı kabul ettikleri bildirildi.




    YDH-Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti’ye bağlı milislerin silahlarını bırakmayı kabul ettikleri bildirildi.

     

    Hükümet karşıtı Dürzi partilerden Demokrat Parti’nin Lideri Tallal Arslan, bugün düzenlediği basın toplantısında çatışmaların durdurulması konusunda Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist Parti ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

     

    Çatışmaların başlamasından sonra Velid Canbolat’la temas halinde olduğu bilinen Tallal Arslan, yaptığı görüşmeler sonunda acil bir ateşkes yapılması ve Canbolat’ın milislerinin elinde bulunan ağır ve yarı ağır silahların orduya teslim edilmesi konusunda uzlaşmaya vardıklarını belirtti.

     

    Canbolat’la vardıkları anlaşma çerçevesinde ateşkesin bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini belirten Arslan, çatışma bölgelerine Lübnan ordu birliklerinin yerleştiğini söyledi.

     

    Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın Cebel’deki muhalifler adına kendisini temsilci olarak tayin ettiğini belirten Tallal Arslan, İlerici Sosyalist Parti’nin de silahlarının orduya teslim edilmesi konusunda kendisine yetki verdiğini ifade etti.

     

    “Ben ve muhalif gruplar içindeki kardeşlerim, listesini elimizde bulundurduğumuz silahlı merkezlerin ve silah depolarının bugün Lübnan ordusuna teslim edilmesi konusunda anlaşmaya vardık” diyen Arslan, Cebel bölgesi sakinlerinin Direniş’e bağlı olduğunu söyledi.

     

    Cebel bölgesinin Direniş açısından bir sorun haline gelmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Tallal Arslan, “bu yüzden silahlarını teslim etmesi konusunda Velid Canbolat’la anlaşmaya vardık” dedi.

     

    Sonsuza kadar Direniş’in yanında yer alacağını belirten Tallal Arslan, muhalif grupların da silahlarını teslim etmeyi kabul eden Canbolat Liderliğindeki Dürzi milislere karşı hoşgörülü olması gerektiğini söyledi.

     

    Talla Arslan konuşmasının sonunda “bir kez daha tekrar ediyorum, Allah korusun Cebel bölgesinin bir anlığına dahi Direniş’e eziyet veren bir “Truva atı” olarak kullanılmasına tanık olmak istemiyoruz” dedi.

     

    Öte yandan Reuters haber ajansı, Cebel bölgesinde yaşanan çatışmalarda 36 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.