• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi, Irak güvenlik güçlerinin Musul kentinde el-Kaide’ye yönelik operasyonlarını desteklediğini açıkladı.




    YDH-Irak Uzlaşma Cephesi, Irak güvenlik güçlerinin Musul kentinde el-Kaide’ye yönelik operasyonlarını desteklediğini açıkladı.

     El-Cezire televizyonuna açıklamada bulunan Irak Uzlaşma Cephesi Sözcülerinden Haris el-Ubeydi, Irak güvenlik güçleriyle ABD ordusunun Musul’da düzenledikleri operasyonların hükümetin bölgede kanunların uygulanmasını gerçekleştirmeye ve güvenliği sağlamaya yönelik çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

     Musul’da el-Kaide’ye yönelik operasyonları desteklediklerini belirten Ubeydi, “bununla birlikte hedef gözetilmeden yapılan tutuklamalara ve suçsuz yere tutuklanan insanların serbest bırakılmamasına karşıyız” dedi.

     Suç çetelerinin Musul’da cinayetler işlediğini belirten Ubeydi, “Musul’daki operasyonlar belli bir grubu değil tüm silahlı grupları hedef alıyor, Irak güvenlik güçleri burada ağır ve yarı ağır silahları toplamaya çalışıyor” diye konuştu.

     Musul’daki operasyonların Irak güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini ve yabancı güçlerin buna karışmasına karşı olduklarını belirten Ubeydi, ancak hala Irak’taki birçok ilde güvenlik yetkisinin Iraklılara bırakılmadığını söyledi.

     Dini şahsiyetlere ve ulemaya saldıranların direniş olarak adlandırılamayacağını da söyleyen Ubeydi, Irak güvenlik güçleri dışında hiçbir silahlı gücün yaşama şansının bulunmadığını ifade etti.