• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan Cumhurbaşkanlığına seçilen General Mişel Süleyman, Hizbullah’ın silahının Lübnan’ın savunması için bir stratejik seçenek olduğunu söyledi.




    YDH-Lübnan Cumhurbaşkanlığına seçilen General Mişel Süleyman, Hizbullah’ın silahının Lübnan’ın savunması için bir stratejik seçenek olduğunu söyledi.

     

    Cumhurbaşkanlığına seçildikten sonra yemin töreninin ardından bir konuşma yapan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Hizbullah’ın silahını “stratejik seçenek” olarak niteledi ve “İşgale karşı Lübnan Direnişinden ülkenin savunması konusunda stratejik bir seçenek olarak yararlanacağız” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Arapça yayın yapan birçok televizyon kuruluşunun canlı olarak yayımladığı konuşmasında Lübnan topraklarının halen İsrail işgali altında bulunduğuna dikkat çekerek “Lübnan’da hükümetin işlevsizleştiği bir dönemde ortaya çıkan Direniş, Şeba Çiftlikleri’nin halen İsrail işgali altında olduğu bir dönemde önemli bir zorunluluktur. Bu durum, Lübnan için bir savunma stratejisi yaratmamızı gerektiriyor” dedi.

     

    Ülkedeki silahlı gruplar konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Süleyman, “Hiç kimseye silahını Lübnan içine doğrultmasına izin vermeyeceğiz, silah yalnızca ülkenin yabancı tehditlere bu cümleden de İsrail tehditlerine karşı ülkenin savunmasının hizmetinde olmalıdır” diye konuştu.

     

    Refik Hariri cinayetinin aydınlatılması için uluslar arası mahkemeyle işbirliği yapacaklarını da belirten Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, yapılacak parlamento seçimleri konusunda da “önemli olan seçim sonuçlarını kabul etmemiz ve Lübnan halkının iradesine saygı göstermemizdir” dedi.