• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da kurulacak ulusal birlik hükümetinin tüm Lübnanlılar için bir zafer olduğunu söyledi.




    YDH-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da kurulacak ulusal birlik hükümetinin tüm Lübnanlılar için bir zafer olduğunu söyledi.

     

    Güney Lübnan’ın İsrail işgalinden kurtarılmasının 8. yıldönümü dolayısıyla bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in elindeki Lübnanlı esirlerin de yakında ülkeye döneceğini belirterek Direniş’in yeni tarihi kazanımlarından birini daha gerçekleştireceğini söyledi.

     

    Siyonizme karşı tek mücadele yolunun direniş stratejisi olduğunu belirten Nasrullah, Filistin konusunda da görüşmelerin bir sonuç vermediğini, Gazze’nin de direniş sayesinde İsraillilerden temizlendiğini ifade etti.

     

    2006 temmuzunda yaşanan savaşta dökülen şehit kanlarının bölgesel bir savaş ihtimalini azalttığını söyleyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın daha önceki savaşa olduğu gibi gelecekte yapılacak savaşlara da hazırlıklı olduğunu belirtti.

     

    Konuşmasında Irak’a da değinen Nasrullah, “bizim Hizbullah olarak Irak’ta direnişi desteklememiz son derece doğaldır, Irak halkından ve liderlerinden Irak’ın ABD’nin ve İsrail’in eline düşmesini önlemelerini istiyoruz” dedi.

     

    Tarihte zafere ulaşmış direnişlerin ya iktidarı elde ettiğini veya iktidarı elde etmek istediğini belirten Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, “Ama biz bunu istemedik, ben velayet-i fakih hizbinin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum, bizim ondan utanç duyduğumuzu söyleyenler yanılıyor” diye konuştu.

     

    “Biz velayet-i fakih partisi olarak Lübnan’ın Arap kimliğinin garantisi olacak her türlü yasal reformları destekliyoruz” diyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, artık yaraların sarılması gerektiğini ve herkesin son yaşanan olaylardan ibret alması gerektiğini belirtti.

     

    Doha anlaşmasında söz konusu edilen silahın içeride kullanılmaması gerektiği yönündeki maddeyi tamamen desteklediklerini belirten Nasrullah, “Direniş’in silahı Lübnan’ın savunması içindir. Lübnan’da siyasi hesaplaşmalar çerçevesinde silah kullanılması ve Direniş’in hedef alınması caiz değildir” dedi.

     

    Lübnanlı grupların anlaşmaya varmış olmasını ve ulusal birlik hükümetinin kurulacak oluşunu tüm Lübnanlılar açısından büyük bir zafer olarak niteleyen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Mişel Süleyman’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinin de tüm Lübnanlıları gelecekten daha umutlu hale getirdiğini söyledi.

     

    ABD’nin Lübnan konusundan sorumlu dışişleri yetkilisi David Welch’in geçen nisan ayında Suudi Arabistan’da söylediği “Lübnan’ı sıcak bir yaz bekliyor” sözüne göndermede bulunan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnanlılardan Amerikalıların isteğinin aksine sakin ve huzurlu bir yaz geçirmelerini istediğini söyledi.