• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan’da iktidarda bulunan 14 Mart Koalisyonu ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için yeniden Fuad Sinyora’yı aday gösterdi.




    YDH-Lübnan’da iktidarda bulunan 14 Mart Koalisyonu ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için yeniden Fuad Sinyora’yı aday gösterdi.

     

    Hariri ailesine ait el-Mustakbel televizyonunun haberine göre 14 Martçı liderler, dün gece yaptıkları toplantıda kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanlığına yeniden Fuad Sinyora’yı aday gösterme kararı aldı.

     

    El-Mustakbel televizyonu, 14 Martçı liderlerin uzun istişarelerden sonra dün gece yaptıkları toplantıda kurulacak ulusal birlik hükümetinin başbakanlığına oy birliği ile yeniden Fuad Sinyora’yı aday gösterme kararı aldığını duyurdu.

     

    Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın bugün parlamentoda yeni başbakan için görüş isteyeceği açıklanmıştı.

     

    Lübnan anayasasına göre Cumhurbaşkanının parlamentoda başbakan için görüş istemesinden sonra yapılan oylamada en çok oyu alan milletvekili başbakanlığa seçiliyor.

     

    14 Mart koalisyonunu oluşturan en büyük Hıristiyan partilerden el-Ketaib’in Lideri Emin Cumeyyil, daha önce adaylarının Sa’ad Hariri olduğunu belirtmiş, İlerici Sosyalist parti Lideri Velid Canbolat da dün Fuad Sinyora ile yaptığı görüşmede Sinyora’nın başbakanlığını desteklediğini açıklamıştı.