• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail hükümetinde koalisyonun en büyük ortağı İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Ehud Barak, Başbakan Ehud Olmert’in istifa etmesini istedi.




    YDH-İsrail hükümetinde koalisyonun en büyük ortağı İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Ehud Barak, Başbakan Ehud Olmert’in istifa etmesini istedi.

     

    Aynı zamanda Savunma Bakanlığı görevin de yürüten işçi Partisi Genel Başkanı Ehud Barak, bugün düzenlediği basın toplantısında rüşvet iddialarıyla hakkında soruşturma yürütülen Başbakan Ehud Olmert’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

     

    Ehud Barak, Hizbullah’la yapılan savaşta yaşanan yenilginin sebeplerini araştıran Winograd Komisyonu raporunun yayımlanmasından sonra hükümetten çekileceğini açıklamış, ancak raporun yayımlanmasından sonra ülkenin içinde bulunduğu hassas durumu gerekçe göstererek koalisyonda kalmaya devam etmişti.

     

    Öte yandan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’e sadece diğer partilerden değil kendi partisinin içinden de istifa etmesi için baskı yapıldığı bildiriliyor.

     

    Ehud Olmert hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının Ariel Şaron tarafından kurulan ve bir önceki seçimde iki büyük parti olan Likud ve İşçi Partisi’ne karşı büyük bir başarı kazanarak iktidara gelen Kadima Partisi’nin de sonunu getireceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

     

    Ehud Olmert’in istifa etmesi durumunda İsrail iç siyasetinde meydana gelecek siyasi bunalımın Suriye ile başlatılan dolaylı görüşmeleri ve Filistin Özerk Yönetimi’yle sürdürülen müzakereleri olumsuz etkilemesi bekleniyor.