• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah için çalışmakla suçlandığı için 6 yıldır İsrail cezaevinde tutulan Nesim Nısr’ın gelecek Pazar günü serbest bırakılacağı açıklandı.




    YDH-Hizbullah için çalışmakla suçlandığı için 6 yıldır İsrail cezaevinde tutulan Nesim Nısr’ın gelecek Pazar günü serbest bırakılacağı açıklandı.

     

    İsminin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada Nesim Nısr’ın Pazar günü yerel saatle 12’de Lübnan sınırındaki Ruş Hanigra kapısından Lübnanlılara teslim edileceğini belirtti.

     

    Nesim Nısr’ın ailesi de Nısr’ın dün kendilerini telefonla arayarak önümüzdeki pazar günü serbest bırakılacağını söylediğini belirtti.

     

    Yahudi bir anne (Valentine Nısr) Lübnanlı Müslüman bir babanın çocuğu olarak 1968’de dünyaya gelen Nesim Nısr, İsrail’in 1982 yılında Lübnan’ı işgal etmesinden sonra Lübnan’dan ayrılıp annesinin İsrail’deki ailesinin yanına gitmiş, 2002 yılında Hizbullah’la işbirliği yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak 6 yıl hapse mahkum edilmişti.

     

    Nesim Nısr’ın kardeşi Umran Nısr, kardeşinin hapse mahkum edilmeden önce İsrail vatandaşlığından çıktığını belirtmişti.

     

    Valentine Nisr, the mother of prisoner Nasim Nisr, holds his ...

     

    İsrail ordu radyosu, İsrail rejiminin 2006 yılında Hizbullah tarafından esir alınan iki İsrailli askere karşılık 5 Lübnanlı esirle 2006 savaşında öldürülen 10 Hizbullah savaşçısının cesedini teslim etmeye hazır olduğunu duyurmuştu.