• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, lideri olduğu iktidardaki Kadima Partisi içinde ön seçim yapılmasını kabul ettiği bildirildi.




    YDH-İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, lideri olduğu iktidardaki Kadima Partisi içinde ön seçim yapılmasını kabul ettiği bildirildi.

     

    Hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları sebebiyle istifa çağrılarına muhatap olan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Kadima Partisi içinde erken ön seçimler yapılmasını kabul edişi parti liderliğinden ve başbakanlıktan istifa edeceğinin işareti olarak yorumlandı.

     

    Olmert’in parti içinde erken ön seçimler yapılmasını kabul ettiğini duyuran İsrail televizyonu, bu gelişmeyle Kadima Partisi içinde Ehud Olmert’in yerine seçilecek kişinin önünün açıldığını belirtti.

     

    İsrail medyası Başbakan Ehud Olmert’in siyasi hayatının sona ermekte olduğunu artık fark etmeye başladığını ve bu sebeple gelecek hafta ABD’ye yapacağı ziyareti iptal ettiğini belirtiyor.

     

    Hizbullah yenilgisinin sebeplerini araştıran Winograd raporunun yayımlanmasından beri siyasi olarak zor günler yaşayan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ABD’li bir Yahudi işadamından rüşvet aldığı iddiasıyla polis tarafından sorgulanınca hem koalisyondaki İşçi Partisi Başkanı Ehud Barak’ın hem de Dışişleri Bakanı Tzippi Livni’nin istifa çağrısına muhatap olmuştu.