• 06/02/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Hizbullah’ın silahsızlandırılmasının son derece zor olduğunu söyledi.




    YDH-ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Hizbullah’ın silahsızlandırılmasının son derece zor olduğunu söyledi.

     

    Şarku’l- Evsat gazetesine demeç veren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Doha anlaşmasıyla Hizbullah’ın istediği her şeyi aldığını düşünmediğini belirterek “ben Hizbullah’ın istediği her şeye ulaştığı yönündeki teoriye katılmıyorum, onlar önce silahlarını Lübnanlılara karşı kullanmalarının açıklamasını yapmalı” dedi.

     

    Doha anlaşmasının ideal bir sonuç olmamakla birlikte eskiye göre daha iyi bir durum yarattığını belirten Welch, şimdi yeni hükümetin kurulmasını beklemek gerektiğini söyledi.

     

    Doha anlaşmasının uzun vadeli bir çözüm olmayacağını söyleyen Welch, “Bu anlaşma Lübnan’daki temel sorunları çözemez, bu sorunları Lübnanlıların çözmesi gerekiyor” dedi.

     

    Yeni hükümetin ve ordunun Hizbullah’ı silahsızlandırmasının oldukça zor olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Hizbullah’ın silahının Lübnan’da önemli bir siyasi mesele haline geldiğini ve Hizbullah’ın bu konuya açıklık getirmesi gerektiğini söyledi.

     

    David Welch, Lübnan’da yaşanan son olayların Refik Hariri cinayeti ile ilgili uluslar arası mahkemeyi etkilemeyeceğini belirterek bu meselenin Lübnan hükümetinin yetkisinde olmadığını uluslar arası mahkemenin araştırmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

     

    David Welch, Lübnan’da yaşanan son çatışmalardan önce Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette Lübnan’ı sıcak bir yazın beklediğini söylemişti.