• 06/04/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, el-Fetih’le Hamas arasındaki sorunların çözümü için tarafları diyaloga çağırdı.




    YDH-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, el-Fetih’le Hamas arasındaki sorunların çözümü için tarafları diyaloga çağırdı.

     

    Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas, Filistin halkına seslendiği konuşmasında Hamas’la el-Fetih arasındaki sorunların çözümü ve Gazze’nin 13 Haziran 2007 şartları öncesine döndürülmesi için Yemen girişimi çerçevesinde görüşmeler başlatılmasını istedi.

     

    Gazze halkına acı veren Filistin’in bölünmüşlük durumunun ortadan kaldırılması için Yemen girişimin uygun bir başlangıç olduğunu belirten Abbas, mevcut durumun Filistin’in özgürlüğünü tehlikeye düşürdüğünü söyledi.

     

    Mahmud Abbas, ulusal diyalogun başarıya ulaşması ve Filistin’in birliğinin yeniden sağlanması için bu girişimi geliştirmeye ve güçlendirmeye dönük bölgesel ve uluslar arası düzeyde destek sağlamak için çaba göstereceğini söyledi.

     

    Mahmud Abbas, Hamas’ın Filistin’deki bölünmüşlük halinin ortadan kaldırılması için yaptığı görüşme tekliflerini kabul edilemez şartlar ileri sürerek geri çevirmişti.

     

    Mahmud Abbas, 13 Haziran 2007’de Gazze’yi kontrolü altına alan Hamas’ı darbecilikle suçlayarak Gazze’nin kayıtsız şartsız eski durumuna döndürülmesini şart koşuyordu.

     

    Hamas ve el-Fetih, Yemen hükümetinin girişimiyle geçtiğimiz mart ayında görüşmelere başlama konusunda anlaşmaya varmış, ancak anlaşmanın uygulanması konusundaki yorum farklılıkları sebebiyle öngörülen diyalog süreci başlatılamamıştı.