• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan’daki üç İsrail ajanının Hizbullah’ın elinden Suudi Arabistan ve Ürdün konsoloslukları tarafından kurtarıldığı öne sürüldü.




    YDH-Lübnan’daki üç İsrail ajanının Hizbullah’ın elinden Suudi Arabistan ve Ürdün konsoloslukları tarafından kurtarıldığı öne sürüldü.

     

    İsrail’den yayın yapan Filkka Israel adlı internet sitesi, Hizbullah’ın 9 ve 10 mayıs tarihlerinde yaptığı operasyonlar sırasında Suudi Arabistan’ın Beyrut konsolosluğunun 3 İsrail ajanını kurtarmayı başardığını yazdı.

     

    Üç İsrail ajanının Suudi Arabistan ve Ürdün vizesiyle geldikleri Lübnan’da Suudi Arabistan’ın Beyrut Büyükelçiliğine yakın bir yerde ikamet ettiğini belirten Filkka, Hizbullah’ın bu kişileri tespit ettiğini ve kaldıkları binaya saldırdığını ifade etti.

     

    Beraberlerinde İsrail istihbaratına ait gelişmiş iletişim araçları bilgisayarlar bulunan üç İstihbarat subayının çatışmaların başlaması üzerine Suudi Arabistan’ın Beyrut konsolosluğuna sığındığını belirten Filkka, üç istihbarat subayının yanlarındaki cihazları imha ettikten götürebilecekleri kadar belgeyi aldıktan sonra Suudi Arabistan Büyükelçisi Abdulaziz el-Hoca’nın eşliğinde İsrail’e ait bir gemi ile önce Kıbrıs’a oradan da İsrail’e döndüklerini yazdı.

     

    Filkka’ya açıklamada bulunan İsrailli bir kaynak, İsrailli istihbaratçıların Lübnan’daki bazı güçlere eğitim ve teçhizat desteği vermek için bulunduğunu belirterek Hizbullah’ın ülkeden giriş ve çıkışları kontrol altında tutması sebebiyle Lübnanlıların İsrail’de eğitilmesi yerine dikkat çekmemek için söz konusu istihbaratçıların Lübnan’a gönderildiğini ifade etti.

     

    Dördüncü istihbarat subayının Ürdünlü bir diplomat olarak Lübnan’da kalmaya devam ettiğini belirten Filkka, kimliği ve gerçek uyruğu konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadığı söz konusu şahsın Lübnan’daki faaliyetlerini sürdürdüğünü yazdı.