• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan’ın kuzeyinde bulunan Trablus kentinde Sa’ad Hariri yanlısı milislerle Cebel Muhsin bölgesi sakinleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.




    YDH-Lübnan’ın kuzeyinde bulunan Trablus kentinde Sa’ad Hariri yanlısı milislerle Cebel Muhsin bölgesi sakinleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

     

    Trablus’un Babu’t- Tebane ve Cebel Muhsin bölgelerinde yaşanan çatışmalarda bir kişinin öldüğü aralarında Lübnan ordusuna mensup askerlerin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığı bildiriliyor.  Ordunun çatışma bölgesine müdahalede bulunduğunu belirten el-Cezire televizyonu, çatışmalar sebebiyle çok sayıda kişinin bölgeyi terk ettiğini duyurdu.

     

    Gün boyu aralıklarla süren çatışmalarda Lübnan ordusunun Sa’ad Hariri’ye bağlı milislerle Babu’t-Tebane bölgesinde çatışmalara girdiğini belirten kaynaklar, çatışmalarda yer yer ağır silahların da kullanıldığını ifade ettiler.

     

    Cebel Muhsin bölgesi sakinlerinin çoğunlukla iktidar kanadına muhalif olduğunu belirten kaynaklar, Babu’t- Tebane’de ise Hariri yandaşlarının hakim olduğunu belirtiyor.

     

    Öte yandan Lübnan’ın güneyindeki Sayda kentinde bulunan Aynu’l- Hilve Filistin Mülteci kampında meydana gelen patlamada Cundu’ş- Şam adlı selefi grubun bir sorumlusunun yaralandığı bildirildi.

     

    Lübnan Selefi grubunun kurucusu Daiu’l- İslam eş-Şehal ise mezhep savaşı uyarısında bulunarak “umarım Hizbullah, silahını sadece İsrail’e doğrultur. Biz Hizbullah’tan siyasi hesaplarını gözden geçirmesini ve daha fazla mezhep savaşı içerisine girmemesini istiyoruz” dedi.

     

    Lübnan’da bir iç savaş çıkması durumunda eli bağlı oturmayacaklarını belirten eş-Şehal, “Biz Hizbullah Beyrut’a saldırdığında da bu uyarıyı yapmıştık. Biz sükun ve huzur istiyoruz ancak birisi bize güç dayatmasında bulunacak olursa bunu kabul etmeyeceğiz. Biz uzun süre sessiz kaldık ama şartlar böyle devam ederse onurumuzun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz” dedi.