• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-İsrailli kaynaklar, Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin öldüğünü belirterek esir mübadelesi görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.




    YDH-İsrailli kaynaklar, Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin öldüğünü belirterek esir mübadelesi görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıkladı.

     

    El Kudsu’l- Arabi gazetesinin haberine göre İsrail’deki iki televizyon kanalı Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin öldüğünü belirterek yapılan esir mübadelesi görüşmelerinin tıkandığını duyurdu.

     

    Öte yandan İsrail istihbarat servisleri İsrail ordusunun en seçkin hahamlarından General Avi Ronski’ye Hizbullah’ın elindeki “Ehud Goldwasser” ve “Eldad Regev” adlı iki askerin öldüğü istihbaratını verdiklerini belirten Kudsu’l Arabi gazetesi, İsrail ordusundaki kurallar gereği bu askerlerin ölmüş olduğu yönündeki açıklamayı sadece Haham General Avi Ronski’nin yapabileceğini yazdı.

     

    İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in dün Mossad Başkanı Yuval Diskin ve İç İstihbarat Servisi Başkanı Meir Dagan’la dün bir toplantı yaptığını belirten kaynaklar, Diskin ve Dagan’ın Başbakan Olmert’e Hizbullah’ın elindeki iki İsrail askerinin öldüğü konusunda ellerinde kesine yakın bilgiler bulunduğunu söylediklerini ve Hizbullah’la yapılan esir mübadelesi görüşmelerini eleştirdiklerini açıkladılar.

     

    Hizbullah, elindeki iki İsrail askerinin hayatta olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklamada bulunmazken, bu askerlerin öldüğünün açıklanması durumunda Almanya arabuluculuğunda yürütülen esir mübadelesi görüşmelerinin de sona ereceği bildiriliyor.