• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Lübnan’da ulusal birlik hükümetinin iki gün sonra kurulabileceği, bu yüzden önümüzdeki iki günün son derece kritik olduğu belirtildi.




    YDH-Lübnan’da ulusal birlik hükümetinin iki gün sonra kurulabileceği, bu yüzden önümüzdeki iki günün son derece kritik olduğu belirtildi.

    Es-Sefir gazetesine demeç veren Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, yeni hükümetin kurulması konusunda önümüzdeki 48 saatin son derece kritik olduğunu belirterek Lübnanlı Şiilerin hükümetin kurulması konusunda hiçbir engel çıkarmayacağını söyledi.

    Berri, hükümeti kurmakla görevlendirilen Fuad Sinyora ile yaptığı görüşmede Sinyora’nın kendisine hükümeti kurma konusunda karşılaşılan sorunları en kısa zamanda çözmeye çalıştığını ve hükümeti yakında açıklayacağını söylediğini ifade etti.

    Es-Sefir gazetesine açıklamada bulunan İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat da yeni hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek partisinin hükümet konusunda pürüz çıkarmayacağını söyledi ve “hükümetin kurulmasını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz, eğer sonun iletişim bakanlığının paylaşımı ise biz bu bakanlık konusunda ısrarcı olmayacağız” dedi.

    El Ahbar gazetesi de hükümetin birkaç gün içinde kurulabileceğini belirterek Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un, hükümet kandının tutumunda eskisi kadar katı davranmadığını; ancak tüm sorunların çözümü için daha fazla görüşmeye ihtiyaç bulunduğunu söylediğini yazdı.

    Lübnanlı grupların üç hafta kadar önce Doha’da vardıkları anlaşma doğrultusunda kurulacak ulusal birlik hükümetinde iktidar kanadı 16, muhalefet 11 bakanlık alırken üç bakan da Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman tarafından seçilecek.