• 07/02/08 - 01:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-ABD Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı bir raporda Fars Körfezi’ndeki İran hücumbotlarının 10 dakika içinde 16 ABD savaş gemisini batırabileceği ifade edildi.




    YDH-ABD Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı bir raporda Fars Körfezi’ndeki İran hücumbotlarının 10 dakika içinde 16 ABD savaş gemisini batırabileceği ifade edildi.

     

    Christian Science Monitor gazetesinde yer alan habere göre 2002 yılında simülasyon tatbikatı yaptıktan sonra bir rapor yayımlayan ABD Savunma Bakanlığı, Fars Körfezi’nde herhangi bir savaş olması durumunda koordineli bir şekilde muhtelif yönlerden saldırıya geçecek İran hücumbotlarının 10 dakika içinde 16 ABD savaş gemisini batırabileceği belirtildi.

     

    Pentagon’un söz konusu raporunun verileri ışığında “Eğer savaşırsak İran’ın intikamı ne olur?” başlıklı bir makaleye yer veren Christian Science Monitor gazetesi, “İran’ın askeri teknolojisi ABD askeri teknolojisi düzeyinde değilse de İran klasik olmayan yöntemlerle ABD’ye cevap verebilir” ifadesine yer verdi.

     

    ABD Başkanı George Bush’un nükleer programı konusunda geri adım atmaması durumunda İran’ı tehlikeli bir sürecin beklediğine ilişkin sözlerini hatırlatan gazete, askeri uzmanların İran’la ABD arasında yaşanabilecek bir savaşın vahim sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulunduğuna dikkat çekti.

     

    İran’a bir saldırı olması durumunda ABD’nin Irak ve Afganistan’daki çıkarlarının ağır bir tehdit altına gireceğini belirten gazete, “İran’a saldırı olması durumunda ABD’nin körfezdeki güçleri üze yağmuruna tutulacak, savaşın geniş kapsamlı olması durumunda da Hizbullah gibi bölgedeki İran müttefikleri de savaşa girecektir” diye yazdı.