• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişiminin ikinci aşaması bugün sabah başlarken, Lübnan’da sevinç ve kutlama, İsrail’de ise yas havasının hakim olduğu bildiriliyor.




    YDH-Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişiminin ikinci aşaması bugün sabah başlarken, Lübnan’da sevinç ve kutlama, İsrail’de ise yas havasının hakim olduğu bildiriliyor.

     

    İsrail’in elindeki Lübnanlı esirlerin ve İsrail’le mücadelede hayatlarını kaybeden Lübnanlı ve Filistinli direnişçilerin cesetlerinin Kızılhaç aracılığıyla Hizbullah’a teslim edilecek olmasından dolayı Lübnan’da görkemli kutlama törenlerinin düzenlendiği bildiriliyor.

     

    Lübnanlı ve Filistinli direnişçilerin cenazelerinin teslim edildiği Re’su’n- Nakura’da toplanan Lübnanlıların Hizbullah bayrakları ve Hizbullah marşları eşliğinde sevinç gösterileri düzenlediği belirtiliyor.

     

    Esirlerin ve cenazelerin teslim edildiği bölgenin adının Hizbullah’ın Şam’da uğradığı terörist bir saldırı sonucu hayatını kaybeden komutanı İmad Muğniye’ye izafeten “Rıdvan” adının verildiği, İmad Muğniye’nin büyük bir posterinin asıldığı duvarda ise Hizbullah, Lübnan ve Filistin İslami Direniş’inin bayraklarının asıldığı bildirildi.

     

    İsrail’de ise Hizbullah’ın akıbetleri konusunda son dakikaya kadar herhangi bir açıklamada bulunmadığı iki İsrail askerinin cesetlerinin teslim alınmasından dolayı bir yas havasının hakim olduğu bildiriliyor.

     

    İsraillilerin 2006 yılının Temmuz ayında iki İsrail askerinin kayıtsız şartsız teslim edilmesini isteyen ve 33 gün süren Temmuz Savaşı’nın başlatan Olmert hükümetinin bugün askerlerin cesetleri karşılığında aralarında Semir Kuntar’ın da bulunduğu 5 Lübnanlı esiri serbest bırakmak zorunda kalmasını ülkeleri açısından onur kırıcı buldukları belirtiliyor.

     

    Öte yandan Nakura sınır güzergahından teslim alınacak olan Lübnanlı esirlerin Lübnan Cumhurbaşkanlığına ait bir helikopterle Beyrut havaalanına getirileceği ve burada düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın, Başbakan Fuad Sinyora’nın, Meclis Başkanı Nebih Berri’nin ve İlerici Sosyalist Parti Başkanı Velid Canbolat’ın katılacağı bildirildi.

     

    Lebanese Hezbollah fighters ride during a miiltary parade in ...

    A Lebanese Hezbollah supporter prepares coffin covers bearing ...

    A man rolls a picture of Lebanese prisoner Samir Kantar, who ...

    Hezbollah members hand over the bodies of two Israeli soldiers ...

    An Israeli woman reacts as she sits near a framed photograph ...

    An Israeli soldier reacts underneath a framed photograph of ...

    An Israeli woman lights candles undernearth a framed photograph ...

    Israelis light candles as they stand next to a framed photograph ...