• 01/01/70 - 02:00
  • Yazar: Admin
  • Bu sayfayı yazdır img
    YDH

    YDH-CNN Internaional kanalının Arap meseleleri uzmanı Octavia Nasr, Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişiminin Tel-Aviv’in yenilmiş olduğu mesajını verdiğini belirtti.




    YDH-CNN Internaional kanalının Arap meseleleri uzmanı Octavia Nasr, Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişiminin Tel-Aviv’in yenilmiş olduğu mesajını verdiğini belirtti.

     

    Hizbullah’la İsrail arasındaki esir değişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CNN Arap Meseleleri Editörü Octavia Nasr, Hizbullah’ın 2006 yılındaki savaşta İsrail’i yenerek Arap dünyasına İsrail’e karşı durulabileceğini gösterdiğini ifade etti.

     

    Octavia Nasr, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

     

    “Bu esir değişimi aslında Hizbullah’ın Araplar adına İsrail’e karşı kazandığı büyük bir zaferdir. Hizbullah’ın 2006 yılında İsrail saldırıları karşısında yenilmemesi, Arap dünyasını şaşırtmıştı. Araplar, Hizbullah’ın hiçbir Arap devletinin başaramadığını başaran ve İsrail’e karşı koyabilen tek gerilla gücü olduğunu itiraf etmişlerdi. Hizbullah İsrail savaşının üstünden iki yıl geçtikten sonra Arap dünyası bu esir değişimi karşısında bir kez daha şaşırmış bulunuyor. Arap dünyası bu gelişmeyi kendisi açısından önemli bir zafer olarak görüyor ve bu yüzde de bu zaferi kutluyor.

     

    Serbest bırakılacak esirler arasında beş kez müebbet hapse mahkum edilen, ömrünün sonuna kadar hapiste kalması gereken ve 30 yıldır cezaevinde bulunan Semir Kunar’ın bulunması, Arap dünyası açısından son derece önemli. Şu an dünyadaki tüm medya organları ve haber ajansları bu olayı dakikası dakikasına izliyor. Semir Kuntar, bir kahraman olarak ve Hizbullah’a teslim edilen cenazeler ise şehit olarak nitelendiriliyor.

     

    Şu an bayram ve kutlama havası sadece Lübnan’da değil, tüm arap dünyasında gözlemleniyor. Elbette şu an Arap liderleri, bu esir değişimi konusunda resmi açıklamalarını yapmadı. Yalnızca Hamas Lideri İsmail Heniye, bu konuda resmi bir açıklama yaptı ve bunu tebrik etti ve zaferin mümkün olduğunu söyledi.”